Ο Ολυμπιακός νίκησε 71-52 τον Κολοσσό Ρόδου στο ΣΕΦ για τη 14η αγωνιστική της Basket League και έφτασε τις 13 νίκες, όμως δεν ήταν πειστικός ενόψει των παιχνιδιών με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τη Euroleague και τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα. 

Ούτε στην ήττα του με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, με σκορ 54-66, σημείωσε 27 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, όπως έγινε στο παιχνίδι με τον Κολοσσό Ρόδου για τη 14η αγωνιστική της Basket League, ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι", με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει στα πιτς τον Μουσταφά Φαλ και τον Φιλίπ Πετρούσεφ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα, έκαναν χοντρή αγγαρεία στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να βρίσκονται πίσω στο σκορ 32-27. Βεβαίως, μετά τη δυσλειτουργική εμφάνιση της Μπασκόνια, δεν είναι απίθανο ο Ολυμπιακός να περνά το πιο φαεινό ντεφορμάρισμά του μέσα στη σεζόν, καθώς τα επίπεδα ενέργειας των παικτών μοιάζει να έχουν βαρέσει ιστορικό χαμηλό για τη φετινή περίοδο. 

Οι "ερυθρόλευκοι" διαχειρίστηκαν το παιχνίδι ως μια δουλειά που έπρεπε να γίνει με το μικρότερο δυνατό τρόπο και μπήκαν στη θέση του οδηγού στις αρχές της τρίτης περιόδου, και μάλιστα ακαριαία, με ένα σερί 9-0. Ο Κολοσσός δεν έμεινε σε καμία περίπτωση τόσο πίσω στο σκορ ώστε να κριθεί ακατάλληλη η διεκδίκησή του, τουλάχιστον μέχρι τα 3'33'' για τη λήξη της τέταρτης περιόδου, όταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έβαλε το τρίποντο που διαμόρφωσε το σκορ σε 64-50. 







Αυτό δεν έκρυψε κάτω από το χαλί τα προβλήματα, που ήταν κυρίως συγκέντρωσης, καθώς και οι πάσες ήταν απρόσεκτες ενώ υπήρξε περίπτωση που ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο μακράν κορυφαίος παίκτης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ήταν κάτω από το καλάθι και έβγαλε την μπάλα εκτός. Οι "ερυθρόλευκοι", πάντως, έπαιξαν θαυμάσια άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, αφού δέχθηκαν μόλις 20 πόντους από τον Κολοσσό, ενώ και η επίθεση λειτούργησε κατά πολύ καλύτερα, αν και ορισμένες απροσεξίες σημειώνονταν έως και τη λήξη του παιχνιδιού. Στην τέταρτη περίοδο το επιμέρους σκορ ήταν 21-8, κάτι που δείχνει και "άνοδο" στην όρεξη των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος μίλησε και για τις διαβολοβδομάδες, που κούρασαν τους παίκτες του, τους τραυματισμούς του Φαλ και του Πετρούσεφ, ενώ τόνισε ότι ο Ολυμπιακός προλαβαίνει να προοδεύσει από το τριήμερο που μεσολαβεί μέχρι τη Μακάμπι. 









Ο Ολυμπιακός έχει δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια, αυτό στο ΣΕΦ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για την 22η αγωνιστική της Euroleague, την Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου, στις 21:15, και αυτό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ τη Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου, στις 20:15 για τη 15η αγωνιστική της Basket League, στο οποίο ο Ολυμπιακός θέλει νίκη για να ισοβαθμήσει με τους "πράσινους", αλλά επικράτηση με διαφορά από 12 πόντους και πάνω για να τον προσπεράσει και να πάρει το πλεονέκτημα έδρας.