Ο Ζοσέ Μουρίνιο αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Ρόμα, με τους "τζιαλαρόσι" να αποφασίζουν να τερματίσουν τη συνεργασία τους με τον Πορτογάλο τεχνικό, έξι μήνες πριν την ολοκλήρωση του συμβολαίου του στην ομάδα.

Το αρνητικό ρεκόρ του Μουρίνιο στη Ρόμα

Αν και ο Μουρίνιο έφερε στη Ρόμα το τρόπαιο του Europa Conference League το 2022 και την οδήγησε στον τελικό του Europa League το 2023 τον οποίο και έχασε στην διαδικασία των πέναλτι από τη Σεβίλλη, η πορεία της ιταλικής ομάδας στη Serie A ήταν απογοητευτική, με τον Πορτογάλο να παίρνει την πρωτιά αλλά για τον... λάθος λόγο σε ότι αφορά τη συγκομιδή βαθμών.

Ειδικότερα, με τον Μουρίνιο στο "τιμόνι" η Ρόμα σε σύνολο 98 αγώνων, σημείωσε 44 νίκες, 23 ισοπαλίες και 29 ήττες. Άρα, ο ίδιος κατάφερε να συγκεντρώσει 1,61 βαθμούς ανά παιχνίδι. Ποσοστό... τραγικό που τον κατατάσσει στην τελευταία θέση της λίστας με τους τεχνικούς που έχουν προπονήσει τη Ρόμα σε παραπάνω από 50 ματς από την αγωνιστική σεζόν 1994-95.


Όλοι οι προπονητές της σχετικής λίστας συγκέντρωσαν περισσότερους βαθμούς από τον "Special One" ο οποίος είχε την χειρότερη βαθμολογική συγκομιδή από όλους, γεγονός που τον οδήγησε και στην πόρτα της εξόδου από τη Ρόμα.