Ο Ολυμπιακός πάντα κοιτάζει στο πάνω ράφι για τις μεταγραφές που θέλει να κάνει και ο Νταβίντ Κάρμο είναι μια ακόμα πιστοποίηση. Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός ετοιμάζεται να βάλει τα ερυθρόλευκα, συνεχίζοντας την ωραία αθλητική του ιστορία, που έχει αρκετό μπάσκετ και μια απογοήτευση, που τον πείσμωσε ώστε να φτάσει να εξελιχθεί σε έναν από τους πιο ταλαντούχους στόπερ στην Ευρώπη.

Η χρηματιστηριακή του αξία είναι στα 14.000.000 ευρώ, είχε βρεθεί και στα 20.000.000 ευρώ, ενώ είναι από τους υποψηφίους να περάσουν το κατώφλι της εθνικής ανδρών της Πορτογαλίας.

Η ιστορία του Νταβίντ Κάρμο, που έχει κλείσει ο Ολυμπιακός, ξεκινάει από το μπάσκετ. Οι γονείς του, Άγκελο και Μαρίσα, έχουν παίξει μπάσκετ, ενώ ήταν και προπονητές. Έτσι στα παιδικά του χρόνια δεν απέφυγε την ενασχόληση με το άθλημα.

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς και τα πρώτα βήματα του Κάρμο στην "Γκαλίτος"

Η «Γκαλίτος» ήταν η ομάδα στην οποία έπαιζε μπάσκετ και μάλιστα ήταν πολύ καλός. Είδωλό του ο ΛεΜπρΟν Τζέιμς, του οποίου οι αφίσες κοσμούσαν το παιδικό του δωμάτιο. Κάποια στιγμή κάνει στροφή στο ποδόσφαιρο, παίζοντας αρχικά με φίλους. Σε ηλικία 9 ετών αποφασίζει να πάει στην Μπέιρα Μαρ κάνοντας προπονήσεις στο μπάσκετ αλλά και το ποδόσφαιρο.





Ξεχωρίζει για τις ικανότητΈς του και όχι για τη σωματοδομή του, ενώ δείχνει μεγαλύτερη κλίση προς το ποδόσφαιρο. «Σε κάποια από τις προπονήσεις που κάναμε στην ομάδα μπάσκετ της Μπέιρα Μαρ, άρχισε να κλοτσάει την μπάλα με το αριστερό του πόδι και να κάνει διάφορα κόλπα. Μου είχε πει τότε πως του αρέσει περισσότερο το ποδόσφαιρο», θα πει σε μια συνέντευξή του, ένας από τους αγαπημένους φίλους του, που έπαιζαν μαζί μπάσκετ, ο Τιάγκο Μπεμπιάνο.

Η Μπενφίκα, η Μπράγκα και ο Καρβαλιάλ

Κι έτσι το 2011 φεύγει από την Μπέιρα Μαρ και πάει στην ακαδημία ποδοσφαίρου της Μπενφίκα. Οι «αετοί» δεν τον αξιολόγησαν σωστά και τον άφησαν να φύγει. Αιτία ήταν το γεγονός πως δεν είχε τη σωστή μυϊκή μάζα.

 Θεώρησαν πως θα ήταν επίφοβος για πολλούς τραυματισμούς και δεν του έδωσαν μεγάλη βάση, παρά το γεγονός πως τα τεχνικά του χαρίσματα ήταν πάνω από τον μέσο όρο. Αυτό ήταν κάτι που τον πείσμωσε και δούλεψε πολύ με ΤΟ σώμα του με προσωπικούς γυμναστές. Το 2013 πήγε στις μικρές ομάδες της ερασιτεχνικής Αναντία και το 2014 σε αυτές τις Σανχοανένσε.





Παρά την απογοήτευση που είχε για τη συμπεριφορά της Μπενφίκα, στις δύο συγκεκριμένες ομάδες έκανε ολοένα και περισσότερο βήματα εξέλιξης ώσπου το καλοκαίρι του 2016 η Μπράγκα του δίνει τη δυνατότητα να αναδειχθεί στις ακαδημίες της. Μαχητής όπως ήταν και με περίσσιο πείσμα γίνεται ένας από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς της γενιάς του.

Με την Μπενφίκα πλέον να «μαγκώνεται» που έχασε ένα τέτοιο ταλέντο. Για να έρθει ο Κάρλος Καρβαλιάλ και να τον εκτοξεύσει στην Μπράγκα, τον οποίο βρήκε εκεί όταν ανέλαβε το τιμόνι, το καλοκαίρι του 2020. Κάνει μια σούπερ χρονιά ο Νταβίντ Κάρμο για να μπει στο… μάτι μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Όταν ο Κάρμο βρέθηκε μια ανάσα από τη Λίβερπουλ

Μάλιστα, τον Ιανουάριο του 2021 η Λίβερπουλ τα έδωσε όλα για να τον αγοράσει καθώς ήθελε με τον Κάρμο να καλύψει το κενό του τραυματία, τότε, Βίρχιλ φαν Ντάικ. Η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε γιατί η Μπράγκα ήθελε πέραν του δανεισμού, που συμφωνούσε, να μπει οψιόν αγοράς στα 24.000.000 ευρώ και η Λίβερπουλ ήθελε οψιόν αγοράς με 4.000.000 ευρώ λιγότερα.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους στο κόλπο μπήκε η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Μπράγκα να ζητάει πάνω από το 30.000.000 ευρώ! Τελικά ήταν η Πόρτο αυτή που τον πήρε, το καλοκαίρι του 2022, με 20.000.000 ευρώ, ενώ μαζί με μπόνους επίτευξης στόχων το ποσό έφτανε και στα 25.000.000 ευρώ.

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή