Ο Άρης αντιμετωπίζει την Μπουντούτσνοστ για την 15η αγωνιστική του EuroCup, όπου με νίκη θα κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το παιχνίδι μπορεί να μη ξεκίνησε καλά για τους Θεσσαλονικείς αλλά στο τέλος ο Γκάλινατ που ήρθε από το... πουθενά με απίστευτο κάρφωμα έδωσε τη νίκη στον Άρη που έφτασε στο 7-8 στη διοργάνωση.

Άστοχες οι δύο ομάδες - Ισχνό προβάδισμα της Μπουντούτσνοστ

Ο Άρης δεν ξεκίνησε καλά το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης με την Μπουντούτσνοστ να προηγούνται μ' έναν γρήγορο 5-0. Εκεί οι "κίτρινοι" με τον Τολιόπουλο ως κύριο εκφραστή των επιθέσεων έκανε ένα καλό σερί περνώντας μπροστα για τρεις (10-7). Οι άμυνες των δύο ομάδων ήταν εκείνες που έκαναν τη διαφορά στην πρώτη περίοδο με τα σουτ και από τις δύο πλευρές να είναι άστοχα, με τους Μαυροβούνιους να τελειώνουν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 17-18.

Ξεκίνησε άσχημα αλλά το "μάζεψε" στο τέλος του ημιχρόνου ο Άρης

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε καλά για τους Θεσσαλονικείς που έδειχναν πως αρχίζουν να βρίσκουν ρυθμό επιθετικά. Η συνέχεια όμως δεν ήταν η ανάλογη μιας και ένα μπλακ αουτ για τέσσερα λεπτά έφεραν την Μπουντούτσνοστ μπροστά με +11 (25-36) με τον Άρη να μη μπορεί να βρει με τίποτα λύσεις στην επίθεση τους. Κάπου εκεί ο Μπλούνμπεργκς έδωσε βαθιά... ανάσα στους "κίτρινους" με ένα τρίποντο και σήμανε την αντεπίθεση των γηπεδούχων. Με τον Γκάλινατ και τον Ντε Σόουζα να συνεργάζονται άψογα το ημίχρονο έληξε στο -5 για τον Άρη (34-39). Πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους ο Βασίλης Τολιόπουλος με 10 πόντους. 

Κακή η αμυντική λειτουργία του Άρη στην τρίτη περίοδο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ρυθμό με τις δύο ομάδες να ευστοχούν σε συνεχόμενες επιθέσεις με τη διαφορά μετά τα πρώτα τρία λεπτά να μένει στα ίδια επίπεδα (41-47). Ο Άρης με τους Μποχωρίδη και Τολιόπουλο να παίρνουν το βάρος των επιθέσεων πάνω τους μένουν κοντά στο σκορ (45-51) τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου. Παρά το επιθετικό ξέσπασμα του Γκάλινατ, οι Θεσσαλονικείς δεν ήταν προσεκτικοί στην άμυνα τους με αποτέλεσμα να βρίσκονται στο -9 (54-63) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Τολιόπουλος και Γκάλινατ έδωσαν την νίκη στον Άρη

Το τέταρτο και κρισιμότερο δεκάλεπτο ξεκίνησε καλά με τον Άρη να μειώνει στους 5 (58-63) οκτώ λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Με τον Χάρελ να παίρνει το... όπλο του έξω από τα 6.75 οι "κίτρινοι" έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (66-66) πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. O Βασίλης Τολιόπουλος με δικό του τρίποντο βάζει τον Άρη μπροστά με τρεις (71-68) τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, με τον Έλληνα διεθνή να φτάνει τους 17 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι με ένα γρήγορα 5-0 πέρασαν μπροστά με 71-73 αλλά ο Τολιόπουλος ήταν ξανά εκεί για να βάλει μπροστά τους Θεσσαλονικείς με 74-73 ενάμιση λεπτό πριν το φινάλε της αναμέτρησης. Η Μπουντούτσνοστ προηγήθηκε με 74-75 και είχε την ευκαιρία να τελειώσει τον αγώνα αλλά δεν τα κατάφερε. Κάπου εκεί ως "από μηχανής θεός" εμφανίστηκε ο Γκάλινατ, με τον γκαρντ του Άρη να παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ από άστοχο τρίποντο του Χάρελ και με φόλοου κάρφωμα κάνει το 76-75 για τον Άρη 0.8 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. 



Τα δεκάλεπτα: 17-18, 34-39, 54-63, 76-75