Η Ίντερ θα τεθεί απέναντι στη Νάπολι στον τελικό του Supercoppa Italiana, καθώς στο δεύτερο ημιτελικό, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής, 19 Ιανουαρίου, νίκησε τη Λάτσιο 3-0, "ανταποδίδοντας" τη νίκη των "παρτενοπέι" επί της Φιορεντίνα στον πρώτο ημιτελικό, της Πέμπτης, με το ίδιο σκορ. Οι "νερατζούρι" ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν και ήταν εκείνοι οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, αποδεικνύοντας, κιόλας, όχι μόνο τη δυναμική τους, αλλά και τη διαφορά τους από τις υπόλοιπες καλές ιταλικές ομάδες, όπως αυτή αποτυπώνεται και στη βαθμολογία στη Serie A

Η Ίντερ είχε την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 6', με την κεφαλιά του Τουράμ λίγο έξω, ενώ στο 17' ο Γάλλος επιθετικός, γιος του θρυλικού Λιλιάν, βρήκε δίχτυα, ύστερα από την πάσα του Ντιμάρκο, άνοιξε το σκορ. Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι κράτησε τη Λάτσιο μακριά από τα καρέ της, αυτό, άλλωστε καταμαρτυρούν και οι μηδέν τελικές στην εστία που είχαν οι Ρωμαίοι στο πρώτο ημίχρονο, με μόνη ανησυχία για τον Ζόμερ το σουτ του Άντερσον στο 21'. 

Στο 32' ο Προβεντέλ νίκησε τον Λαουτάρο, στην προσπάθειά του, ενώ στο 36' ο Μπαρέλα βρήκε το δοκάρι στο δικό του δυνατό σουτ. Η Ίντερ ήταν απειλητική καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, και αν υπήρχε αμφισβήτηση, οι 14 τελικές, με τις τέσσερις εντός εστίας, αποδεικνύουν του λόγου το ασφαλές. 

Ίντερ: Έκλεισε θέση για το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς 

Το κακό για τη Λάτσιο, η οποία δέχθηκε μόλις δύο κίτρινες κάρτες, δείγμα μιας παθητικότητας, απόγινε στο 47', όταν ο Λαουτάρο ανατράπηκε από τον Πέδρο. Τρία λεπτά αργότερα και αφού έγινε ο απαραίτητος έλεγχος, ο Τσαλκάνογλου νίκησε τον Προβεντέλ και πέτυχε το δεύτερο γκολ των "νερατζούρι". Ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, ο οποίος, εν τέλει, ήρθε βασανιστικά. 

Στο 58' ο Λαουτάρο είχε την ευκαιρία για το τρίτο, το οποίο, πάντως, ήρθε στο 87', όταν ο Νταβίντε Φρατέζι, που μπήκε στο παιχνίδι στο 67', βρέθηκε μόνος του στη μεγάλη περιοχή της Λάτσιο και δεν λάθεψε.