Φινάλε... θρίλερ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, με τον Άρη να φεύγει με σπουδαίο διπλό επικρατώντας με 93-91 της ΑΕΚ για την 15η αγωνιστική της Basket League σ' ένα ματς που είχε πολλές συγκινήσεις, εναλλαγές στο σκορ και... τελικώς νικητές τους Θεσσαλονικείς. 

Καλό ξεκίνημα για την ΑΕΚ με... ραψωδία ΜακΡέι

Με εκρηκτικό ξεκίνημα του ΜακΡέι η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς, έφτασε να προηγείται με 9-5 έπειτα από 6 πόντους του Αμερικανού ο οποίος πρόσθεσε ακόμη δυο για να ανεβάσει την διαφορά στους έξι (11-5) απέναντι σε έναν Άρη που ξεκίνησε νωθρά δίχως πολλές επιθετικές λύσεις.





Η Ένωση που έκανε καλή δουλειά και στις δυο πλευρές του παρκέ κατάφερε να κρατήσει σε χαμηλό σκορ τον Άρη που αν και βρέθηκε πίσω με 19-11, στη συνέχεια έβγαλε αντίδραση και κατέβασε την διαφορά στους τρεις (19-16)

Η ΑΕΚ κατάφερε να βρει τις λύσεις στην επίθεση, με τον Αγραβάνη να κάνει το πρώτο του μπλοκ και να πετυχαίνει από την γραμμή των βολών τον πρώτο του πόντο με την "κιτρινόμαυρη" φανέλα. Ο Άρης απάντησε με τρίποντα των Γκάλινατ και Σανόγκο για να κλείσει το πρώτο 10λεπτο με το 22-19 υπέρ της "Ένωσης".





Ο Άρης με δυο εύστοχες βολές του Τολιόπουλου μείωσε σε 22-21, με το παιχνίδι να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και τους Θεσσαλονικείς να γίνονται στενός... κορσές στην ΑΕΚ που αν και ευστοχούσε, έβλεπε τους φιλοξενούμενους να απαντούν και να φέρνουν το ματς στα ίσα (26-26).



Έβγαλε αντίδραση ο Άρης που πέρασε μπροστά στο σκορ

Με πρωταγωνιστή τον Τολιόπουλο που πέτυχε τρίποντο, ο Άρης πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (28-29) ενώ ο Μπάνκστον ανέβασε τη διαφορά στους τρεις (28-31). Η ΑΕΚ κατάφερε να ανακτήσει το προβάδισμα της και να προηγηθεί με 35-33 όμως οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν σε 35-35 έπειτα από ωραία συνεργασία του Τολιόπουλου με τον Μπάνκστον.

Ο Τολιόπουλος που είχε πάρει... φωτιά έδωσε το προβάδισμα ξανά στην ομάδα του με 35-37, με τον Άρη να κρατά το προβάδισμα (36-39) και την ΑΕΚ να παίρνει... ανάσα χάρη στο καλάθι - φάουλ του Μόργκαν (39-41). Με φοβερό buzzer beater τρίποντο του Ραντλ η "Ένωση" μείωσε στον έναν πόντο (42-43), με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται στο σκορ.




Συνέχισε από εκεί που... σταμάτησε ο Άρης

Η τρίτη περίοδος βρήκε τον Τολιόπουλο να κυριαρχεί ξανά, με τον Έλληνα να ευστοχεί σε τρίποντο για το 42-46 ενώ αν και η ΑΕΚ μείωσε με τον Ραντλ σε 44-46 είδε τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν τη διαφορά στους έξι (44-50). Οι γηπεδούχοι μέιωσαν με τρίποντο του Κουζέλογλου σε 47-50 όμως οι Θεσσαλονικείς με καλή απόδοση σε άμυνα και επίθεση... εκτόξευσαν τη διαφορά στους εννιά για πρώτη φορά (47-56).



Πέρασε στην... αντεπίθεση η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση, κατάφερε να μειώσει σε 53-59 έχοντας μπροστάρη τον Μόργκαν και με συνεχόμενα καλάθια στην επίθεση και καλές άμυνες ισορρόπησε το ματς. Ο ΜακΡέι με μυθικό buzzer-beater τρίποντο έδωσε το προβάδισμα μετά από ώρα στην ομάδα του... ξεσηκώνοντας τον κόσμο που είδε την ομάδα του να "κλείνει" την τρίτη περίοδο με το υπέρ της 71-67.


Κατάθεση ψυχής από τις δυο ομάδες στο τέταρτο δεκάλεπτο

Ο Άρης ξεκίνησε καλύτερα στο τέταρτο δεκάλεπτο και με σερί 9-2 πέρασε μπροστά με 73-76 φέρνοντας... τούμπα το ματς. Οι Ραντλ και Τίλμαν έδωσαν τις λύσεις για να ανακτήσει το προβάδισμα η ΑΕΚ (77-76). Από κει και πέρα ανέλαβαν... δράση οι Γκάλινατ, Μπάνκστον και Τολιόπουλος, με τον τελευταίο να φτάνει τους 25 πόντους και να κάνει το 81-86.





Οι φιλοξενούμενοι λόγω του ότι δεν ήθελαν να ρισκάρουν να βρει η ΑΕΚ τρίποντο, έκαναν φάουλ και έστελναν τους γηπεδούχους στην γραμμή των ελεύθερων βολών. Ο Μπάνκστον αστόχησε σε δυο καθοριστικές βολές, με το σκορ να είναι στο 91-93 και η "Ένωση" να έχει στην διάθεση της δευτερόλεπτα (1,3) για να εκπνεύσει ο χρόνος της επίθεσης της. Ο Μόργκαν δεν πρόλαβε να σκοράρει με την επαναφορά του ΜακΡέι στα 1,3 δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα ο Άρης να  φύγει με τη νίκη (91-93) από το κλειστό των Άνω Λιοσίων.



Τα δεκάλεπτα: 22-19, 42-43, 71-67, 91-93

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης: