Μεγάλη έκπληξη επεφύλασσε η "μάχη" της Ίγκα Σφιόντεκ με την Λίντα Νόσκοβα (Νο50), με την 19χρονη τενίστρια να "λυγίζει" στο ντεμπούτο της στο κυρίως ταμπλό με 2-1 σετ το Νο1 του κόσμου που αποχαιρέτησε από... νωρίς το Australian Open.

Σοκ για την Σφιόντεκ που αποκλείστηκε από την 19χρονη Νόσκοβα

Στον αθλητισμό πολλές φορές καταργείται ο όρος φαβορί και αουτσάιντερ. Κάτι τέτοιο συνέβη και με τον αγώνα της Ίγκα Σφιόντεκ με την Λίντα Νόσκοβα. Η 19χρονη Τσέχα τενίστρια πραγματοποίησε ίσως την μεγαλύτερη έκπληξη αφού απέκλεισε το Νο1 του κόσμου μετά την μεγάλη νίκη που πέτυχε με 2-1 σετ (3-6, 6-3, 6-4).

Έπειτα από 2 ώρες και 20 λεπτά παιχνιδιού, η νεαρή αθλήτρια κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Σφιόντεκ και να πανηγυρίσει μια πρόκριση που θα θυμάται για όλη της την... ζωή εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την παρουσία της στον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης εκεί όπου θα συναντήσει μια εκ των Ελίνα Σβιτολίνα - Βικτώρια Γκόλουμπιτς που κοντράρονται σήμερα.

Αξίζει να τονιστεί ότι με τη σπουδαία αυτή νίκη που σημείωσε η Νόσκοβα, έγινε η δεύτερη παίκτρια, κάτω των 20 χρονών που κατάφερε να αποκλείσει το Νο1 του κόσμου. Τελευταία φορά που έγινε κάτι παρόμοιο ήταν το μακρινό 1999 όταν και η Αμελί Μορεσμό είχε αποκλείσει την Λίντσεϊ Ντάβενπορτ.



Κατώτερη των περιστάσεων η Σφιόντεκ, κυρίαρχος στα σταστιστικά η Νόσκοβα

Η Σφιόντεκ που δεν βρίσκεται σε καλό... φεγγάρι, έκανε πολλά αβίαστα λάθη, 33 στο σύνολο και επέτρεψε στην αντίπαλο της να τα εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο για να φτάσει να πανηγυρίσει μια αρκετά σημαντική νίκη.

Η Νόσκοβα από την πλευρά της δεν τα παράτησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και αν και βρέθηκε με 1-0 πίσω στα σετ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 και στη συνέχεια να κατακτήσει και το τρίτο σε ενώ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 άσους, 71% κερδισμένο πρώτο σερβίς και 35 winners.