Σε μια ακόμη μάχη... τετράδας της Basket League μετά από εκείνη του Άρη και της ΑΕΚ, το Περιστέρι πήρε μια καθοριστική νίκη στην παράταση κόντρα στον Προμηθέα με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να ζευγαρώνει τις νίκες της κόντρα στους Πατρινούς. Ο Τζο Ράγκλαντ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της νίκης της ομάδας του στην παράταση παρέα με τις άμυνες του Ρένφρο.

Ο Κένι Γουίλιαμς πήρε από το χέρι το Περιστέρι στα τελευταία λεπτά προσθέτοντας πολύ κρίσιμους πόντους σε μια κλειστή αναμέτρηση με τον Χάντερ Χέιλ να είναι ακόμη μια φορά κορυφαίος της ομάδας του Παπαθεοδώρου με τους δυο Αμερικανούς να οδηγούν το παιχνίδι στην παράταση. Ο Τζορτζ Πάπας έκανε το ντεμπούτο του για λίγα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο.

Ρεσιτάλ λαθώς και αστοχίας από Προμηθέα και Περιστέρι στο πρώτο ημίχρονο

Οι δύο ομάδες χρειάστηκαν τρία ολόκληρα λεπτά μέχρι να σκοράρουν το πρώτο τους εντός πεδιάς καλάθι (ένα λέι απ του Τόμπσον μετά από επιθετικό ριμπάουντ) ενώ στη συνέχεια ο Κόφεϊ έδωσε... σκορ και θέαμα σε ένα γενικότερα κακό ποιοτικά δεκάλεπτο αφού οι περιφερειακοί του Προμηθέα είχαν κόψει τη δημιουργία του Ράγκλαντ.

Ξανθόπουλος και Μήτρου-Λονγκ ήταν σε εμφανώς καλύτερη κατάσταση και οδήγησαν το Περιστέρι σε ένα αναπάντητο σερί 10-0 στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου με τον Νέιτ Ρένφρο να κάνει "πάρτι" και στις δύο ρακέτες με καρφώματα και τάπες. Όμως ο Προμηθέας κατάφερε να μπλοκάρει τους παίκτες του Σπανούλη στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου με τον Κόνιαρη να διαμορφώνει το φτωχό 25-29. 

Ξύπνησε ο Ράγκλαντ αλλά ο Προμηθέας επέστρεψε από το διψήφιο προβάδισμα του Περιστερίου

Το ξύπνημα του Ράγκλαντ οδήγησε το Περιστέρι σε διψήφιο προβάδισμα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με τους φιλοξενούμενους να κρατούν αυτό το +12 (36-48) μέχρι ένα τρίλεπτο πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. 

Ο Προμηθέας όμως αντέδρασε, έσφιξε την άμυνά του και κατάφερε να βρει πόντους στην επίθεση με Κάουαν και Χέιλ που είχαν αρχίσει να... ζεσταίνονται, με τη διαφορά να πέφτει στους -2 (46-48) πριν την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου χάρη σε buzzer-beater του Νεοζηλανδού.

Χέιλ και Γουίλιαμς σημειώσατε... Χ και Προμηθέας - Περιστέρι πήγαν στην παράταση

Τα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου είχαν εξελιχθεί σε προσωπική μονομαχία των Χάντερ Χέιλ και Κένι Γουίλιαμς που ξύπνησε την κατάλληλη στιγμή για την ομάδα του.

Στη συνέχεια ο Ρέινολντς έγινε ο δεύτερος πόλος της επίθεσης των Πατρινών ενώ το Περιστέρι είδε τον Λοβ να πετυχαίνει καλάθι ισοφάρισης (70-70) στα 42'' πριν το φινάλε. Εν τέλει καμία ομάδα δεν κατάφερε να βρει καλάθι νίκης και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση!

Με υπογραφή Ράγκλαντ η νίκη του Περιστερίου στην παράταση

Στην παράταση Χέιλ και Ράγκλαντ πήραν σχεδόν όλες τις αποφάσεις για τις ομάδες τους με τον Σπανούλη να ρίχνει στο παρκέ τον Μήτρου-Λονγκ, αφού ο Λοβ αποβλήθηκε με πέντε φάουλ. Και στο έξτρα πεντάλεπτο το σκοράρισμα ήταν... ελάχιστο με τον ηγέτη του Περιστερίου να βρίσκει το μεγάλο τρίποντο για το 75-79, προβάδισμα το οποίο δεν κατάφερε να ανατρέψει ο Προμηθέας χάρη στις μεγαλοπρεπέστατες τάπες του Ρένφρο.

Τα δεκάλεπτα: 10-11, 25-29, 46-48, 70-70, 75-81