Η δράση στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα συνεχίζεται ακάθεκτα με τη Λεβερκούζεν να συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στην Bundesliga παίρνοντας διπλό στο 90' μέσα στη Λειψία. Στη La Liga η Μπιλμπάο είδε τη Βαλένθια να της κόβει το σερί που την είχε οδηγήσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας ενώ στη Serie A η Ρόμα πήρε τη νίκη στην πρεμιέρα του Ντανιέλε Ντε Ρόσι στον πάγκο της και η Μίλαν απέδρασε στις καθυστερήσεις από την έδρα της Ουντινέζε!

Bundesliga: Απόδραση στο 90' από τη Λειψία για την ασταμάτητη Λεβερκούζεν

Μπορεί η Μπορούσια Ντόρτμουντ να έχει ξεκινήσει... φορτσάτη το 2024 και να έχει καλύψει το έδαφος στη μάχη της τετράδας εκμεταλλευόμενη τις ήττες Στουτγκάρδης και Λειψίας, όμως στη μάχη της κορυφής η Λεβερκούζεν κρατάει ακόμα γερά το προβάδισμά της απέναντι στην Μπάγερν. 

Αυτή τη φορά η φανταστική ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο πέρασε μέσα από τη Λειψία ανατρέποντας εις διπλούν το προβάδισμα που πήραν οι "ταύροι". Ο Σίμονς άνοιξε το σκορ στο 7', ο Τέλα ισοφάρισε στο 47' με τον Οπεντά να επαναφέρει το προβάδισμα της ομάδας του στο 56'. Ο Τα ισοφάρισε εκ νέου στο 63' προτού ο Χινκαπιέ πετύχει... buzzer beater νίκης στο 90+1!

La Liga: Η Βαλένθια "έκοψε τη φόρα" της Μπιλμπάο του Βαλβέρδε

Σερί τέλος για την Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε αφού η Βαλένθια κατάφερε να την κερδίσει χάρη σε γκολ του Ντούρο στο 61' παραμένοντας έτσι σε τροχιά ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Στη μάχη της τετράδας μπαίνει πλέον σιγά σιγά και η Ρεάλ Σοσιεδάδ η οποία πήρε σημαντικό διπλό μέσα στο Βίγκο από τη Θέλτα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της La Liga:

Ράγιο Βαγιεκάνο - Λας Πάλμας 0-2 (Μολέιρο 35', Χ. Μουνιόθ 83')
Βιγιαρεάλ - Μαγιόρκα 1-1 (Σόρλοθ 45+1' - Γιάμπρες 90+1)
Βαλένθια - Μπιλμπάο 1-0 (Ντούρο 61')
Θέλτα - Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-1 (Μπ. Μέντεζ 11')

Serie A: Νίκη για τη Ρόμα στο ντεμπούτο του Ντε Ρόσι 

Στο ντεμπούτο του "θρύλου" Ντανιέλε Ντε Ρόσι στον πάγκο της, η Ρόμα πήρε τη νίκη κόντρα στην Βερόνα με 2-1 χάρη σε γκολ των Λουκάκου και Πελεγκρίνι από το πρώτο ημίχρονο.

Η Μίλαν μετά την νίκη της στις καθυστερήσεις κόντρα στην Ουντινέζε διατηρεί "μαξιλαράκι ασφαλείας" από την τέταρτη θέση την οποία κυνηγούν αυτή τη στιγμή... 6 ομάδες τις οποίες χωρίζουν μόλις τρεις πόντοι και... κοιτάζει προς τη δεύτερη Γιουβέντους! "Θεία δίκη" η νίκη των "Ροσονέρι" μετά τη ρατσιστική επίθεση στον Μάικ Μενιάν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Serie A:

Ρόμα - Βερόνα 2-1 (Λουκάκου 19', Πελεγκρίνι 25' - Φολορούνσο 76')
Ουντινέζε - Μίλαν 2-3 (Σάμαρτζιτς 42', Τοβέν 62' - Λόφτους-Τσικ 31', Γιόβιτς 83', Όκαφορ 90+3')