Την τελευταία φορά που έχασε ο Ατρόμητος ήταν φθινόπωρο του 2023, το 2-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τη Super League, από τότε μετρούσε 13 διαδοχικά παιχνίδια χωρίς ήττα (10 στο πρωτάθλημα και τρία στο Κύπελλο), ωστόσο η πρώτη ήττα του ύστερα από αυτό το σερί, το 5-0 από την ΑΕΚ για τη 19η αγωνιστική της Super League, έκανε... κρότο: ήρθε πανεύκολα, με την "Ένωση" να είναι εξόχως πειστική και να... καθαρίζει το παιχνίδι από νωρίς. Πριν καλά καλά συμπληρωθεί τέταρτο, ο Εζεκιέλ Πόνσε είχε σκοράρει δις, με αποτέλεσμα ο Σάσα Ίλιτς να έχει χρόνο να συνειδητοποιήσει ότι θα ηττάτο για πρώτη φορά κατά τη θητεία του στον πάγκο του Ατρόμητου, καθώς το παιχνίδι καταχωρίστηκε στα... απωλεσθέντα. 

Η ΑΕΚ ευτύχησε να έχει για σύμμαχό της τον αέρα στο πρώτο ημίχρονο, αφού ο Ατρόμητος τον είχε κόντρα, παρ' όλα αυτά δεν άλλαξε κάτι στο δεύτερο μέρος, αφού επικράτησε σε όλη τη διάρκεια του ματς. Ο Αργεντινός επιθετικός σκόραρε δις με μία επαφή, στο 2' από την πάσα του Πήλιου με ωραίο σουτ και στο 15' με προβολή έπειτα από γύρισμα του Γκατσίνοβιτς. Ο Πόνσε είχε να σκοράρει από τις 21 Σεπτεμβρίου 2023 και το περιφανές 3-2 της ΑΕΚ εκτός έδρας επί της Μπράιτον, για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League και το... παράκανε, αφού με το "ριμπάουντ" σε δική του προσπάθεια, που αρχικά απέκρουσε ο Τσιντώτας, στο 58', έκανε το πρώτο χατ τρικ του με την ΑΕΚ. 

Το παιχνίδι "καθάρισε" η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα οριστικά στο 34', όταν ύστερα από κόρνερ του Γκατσίνοβιτς ο Κάλενς βρέθηκε στη μικρή περιοχή και με σουτ, πέφτοντας, ύστερα από το μπλοκ του Κούντε στην κεφαλιά του Βίντα, πέτυχε το πρώτο γκολ του με την κιτρινόμαυρη. 

Ατρόμητος-ΑΕΚ: Δύο γκολ με τον... αέρα κόντρα


Ο Ατρόμητος είχε μόλις μία τελική στην εστία, δύο λιγότερες από ό,τι ο Πόνσε μόνος του, στο πρώτο ημίχρονο, ενώ η ΑΕΚ είχε το εντυπωσιακό 6 στις 10 στην εστία. Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 42', όταν ο Στάνκοβιτς απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Κούεν, ενώ παρά τις αλλαγές του Ίλιτς έπρεπε να φτάσουν στο 73' για να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να αποκρούει κεφαλιά του Ανγκιέλσκι. Από τη μεριά της, η "Ένωση" δημιουργούσε κινδύνους και μάλιστα συχνά: από τη νέα ευκαιρία του Κάλενς στο 49' στις δύο προσπάθειες του Τσούμπερ στο 52' και το 65'. 

Το σκορ έκλεισε ο Γιόνσον με ανάποδη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά ύστερα από νέο κόρνερ που τον βρήκε στο πρώτο δοκάρι, στο 67'. Η ΑΕΚ πέτυχε την πρώτη "πεντάρα" της επί του Ατρόμητου ύστερα από το 5-1 με το οποίο τον νίκησε στις 28 Μαρτίου του 1976 στη Νέα Φιλαδέλφεια για το πρωτάθλημα. 

Ατρόμητος (Σ. Ίλιτς): Τσιντώτας, Κιβρακίδης (46' Τσακμάκης), Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ (62' Αθανασίου), Κούντε (46' Ανγκιέλσκι), Γκονζάλεζ, Κούεν, Γιουμπιτάνα (62' Ρομπάιγ), Βέργος, Βαλένσια (62' Ντιρξ).
ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα (68' Φερνάντες), Άμραμπατ (68' Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (73' Πισάρο), Τσούμπερ (73' Φαν Βερτ), Πόνσε (68' Αραούχο).