Ο Παναθηναϊκός παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League ύστερα από 19 παιχνίδια με συγκάτοικο τον ΠΑΟΚ, καθώς νίκησε 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο. Η επικράτηση δεν ήρθε χωρίς τίμημα, καθώς ο Άντρας Σπόραρ υπέστη κατά πάσα πιθανότητα τράβηγμα σε ατομική προσπάθεια στο 57' και στο 61' αντικαταστάθηκε από τον Τσοκάι. 

Αν υπολογίσει κάποιος ότι ο Φώτης Ιωαννίδης βρίσκεται επίσης στα πιτς, λόγω θλάσης, και ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ είναι τραυματίας, ο Φατίχ Τερίμ δεν έχει φορ αυτήν τη στιγμή. Ο Σπόραρ φαίνεται ότι τραυματίστηκε σοβαρά και στον Παναθηναϊκό περιμένουν τον Ιωαννίδη, για τον οποίο η πληροφόρηση ανέφερε πως οριακά προλαβαίνει το παιχνίδι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ για την 20ή αγωνιστική, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, που είναι ματς πρωτιάς





Ο Παναθηναϊκός πέτυχε, με το 2-0 επί του Αστέρα, κάτι που είχε να κατορθώσει 23 χρόνια, αφού σκόραρε πάνω από ένα γκολ για έβδομο διαδοχικό παιχνίδι πρωταθλήματος. Τελευταία φορά που οι "πράσινοι" δεν είχαν επιθετικά κέφια, ήταν στις 26 Νοεμβρίου, όταν ηττήθηκαν 2-0 εκτός έδρας από τον Άρη. Επιπλέον, για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Φατίχ Τερίμ πανηγυρίζει τρίτη διαδοχική εντός έδρας νίκη. Τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού, ο Μπερτλομιέι Ντραγκόφσκι και ο Βίτορ Ούγκο, παρακολούθησαν το παιχνίδι από σουΐτα στη Λεωφόρο. 





Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης: Άνοιξε το δρόμο ο Αϊτόρ

Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις. Η καλύτερη του πρώτου ημιχρόνου "ανήκε" στον Αστέρα, αφού στο 28' ο Λοντίγκιν απέκρουσε διαγώνιο πλασέ του Καλτσά. Ο Ρώσος πορτιέρε, που έπαιξε με προστατευτική κάσκα, έκανε λάθος εκτίμηση στο 14', αλλά ο Σουρλής δεν κατάφερε να σουτάρει δυνατά προκειμένου να σκοράρει στην άδεια εστία. Ο Παναθηναϊκός είχε απειλήσει με το σουτ του Σπόραρ στο 10', που ανάγκασε σε σημαντική επέμβαση τον Γραμματικάκη, τον Κώτσιρα στο 17', σουτ πολύ άουτ από πλεονεκτική θέση, και τον Βέρμπιτς στο 19', ενώ ο Σπόραρ είχε κεφαλιά άουτ -μία από τις τέσσερις τελικές του στο πρώτο ημίχρονο- στο 30'. 









Ο Παναθηναϊκός βρήκε τρόπο να ανοίξει το σκορ στο 50', με τον Αϊτόρ να πηγαίνει στο δεύτερο δοκάρι και να ανοίγει το σκορ μετά τη μεταβίβαση του Μπερνάρ. Στο 74', ο σκόρερ έγινε πασέρ, αφού η σέντρα του βρήκε τον Γεντβάι, που έβαλε το δεύτερο γκολ με κεφαλιά, και μάλιστα την ώρα που ο Αστέρας κέρδιζε μέτρα. 





Ο Αστέρας τελείωσε το παιχνίδι με 10, μετά την αποβολή του Αλάγκμπε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για κράτημα στον Αϊτόρ, στο 90'. 

Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Πέρεθ, Μπερνάρ, Βέρμπιτς, Μαντσίνι, Σπόραρ (61' Τσοκάι).
Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Χουχούμης (89' Άλβαρες), Χριστόπουλος, Τζουκάνοβιτς, Γκαρθία, Σουρλής (58' Ζούγκλης), Αλάγκμπε, Μουνάφο, Σίτο, Μάντζης, Καλτσάς.