Ύστερα από το γλυκόπικρο αντίο του στους φίλους της Τραμπζονσπόρ, που τον αποχαιρέτησαν συγκινημένοι αλλά ύστερα από εντός έδρας συντριβή με τη Γαλατάσαραϊ (5-1) για τη Super Lig, ο Τάσος Μπακασέτας παίρνει το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα, την οποία είχε αφήσει πίσω το 2019, όταν ξεκινούσε την περιπέτεια της Τραπεζούντας. 

Ο αρχηγός της εθνικής Ελλάδας αναμένεται να προσγειωθεί με πτήση της Turkish Airlines το βράδυ της Δευτέρας, στις 20:15, προκειμένου να ολοκληρώσει τη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό, εφόσον φυσικά δεν συμβεί απρόοπτο. Όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ο Μπακασέτας θα περάσει ιατρικές εξετάσεις και έπειτα θα υπογράψει το συμβόλαιο που θα τον κάνει τον πιο ακριβό Έλληνα ποδοσφαιριστή, δηλαδή 5,5 εκατομμύρια ευρώ για 2,5 χρόνια με σημαντικά μπόνους. 

Ο Παναθηναϊκός έχει ματς Κυπέλλου την Τετάρτη με τον Ατρόμητο και ο Φατίχ Τερίμ δύσκολα θα τον έχει στην αποστολή, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι μάχιμος για το παιχνίδι στην Τούμπα για την 20ή αγωνιστική της Super League, στις 28 Ιανουαρίου με τον ΠΑΟΚ.