Δυνατές είναι οι κινήσεις που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός αναφορικά με τις μεταγραφές του. Τελευταίο απόκτημα ο Βίτορ Ούγκο που βρίσκεται από την Κυριακή (21/1) στην Αθήνα.

Για τον έμπειρο άσο αυτή θα είναι η τρίτη του ευρωπαϊκή ομάδα. Η πρώτη ήταν η Φιορεντίνα, ην οποία το καλοκαίρι του 2017 έδωσε 8.000.000 ευρώ στην Παλμέιρας για να τον κάνει δικό της. Ωστόσο η ομάδα της Φλωρεντίας, μετά από δύο χρόνια τον έδωσε πίσω στην Παλμέιρας αντί του ποσού των 5.500.000 ευρώ.

Ο Παναθηναϊκός, ο Βίτορ Ούγκο και ο Μπακασέτας


Για να έρθει η Τραμπζονσπόρ τον Οκτώβριο του 2020 να δώσει 3.200.000 ευρώ, τον αποκτήσει και να γίνει η δεύτερη ευρωπαϊκή του ομάδα.
Μαζί της «γεύτηκε» την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Τουρκία, την σεζόν 2021-22. Ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών μαζί με τον Τάσο Μπακασέτα, με τον οποίο θα είναι ξανά μαζί, αλλά σε άλλη ομάδα και χώρα! Ο Βίτορ Ούγκο τον Απρίλιο του 2023 πήρε μεταγραφή για την Μπαΐα.

Ήθελε να γυρίσει στα πάτρια εδάφη λόγω ενός σοβαρού οικογενειακού του προβλήματος.

Οι απειλές θανάτου από τους οπαδούς της Μπαΐα


Ωστόσο έζησε εφιαλτικές στιγμές με την συγκεκριμένη ομάδα. Μάλιστα η φωτογραφία του ήταν σε μια αυτοσχέδια σακούλα πτώματος που έφτιαξαν οι οργανωμένοι οπαδοί της Μπαία απειλώντας τον ίδιο και άλλους συμπαίκτες του, τέσσερις μέρες πριν την διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας. Κάτι που έγινε επειδή η Μπαΐα ήταν μπλεγμένη αναφορικά με την σωτηρία της.

Πιο συγκεκριμένα ήταν κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού και στο -2 από την Σάντος, που ήταν η πρώτη ομάδα πάνω από την γραμμή.

Έτσι οι οπαδοί έστειλαν ένα βαρύ μήνυμα προς όλους αναφορικά με την πιθανότητα να έπεφτε η ομάδα κατηγορία. Έγραψαν απειλητικά συνθήματα προς όλους στους τοίχους έξω από το προπονητικό κέντρο της ομάδα.

Παράλληλα έφτιαξαν και έξι αυτοσχέδιες σακούλες πτωματων όπου έβαλαν ισάριθμες φωτογραφίες. Σε μια από αυτές ήταν αυτή του Βίτορ Ούγκο και οι άλλες ήταν του επίσης στόπερ Κανού, των επιθετικών Αντεμίρ, Εβεράλντο, του μπακ Σισίνιο αλλά και του γενικού διευθυντή, Κάρλος Σαντόρο.




Αναμφίβολα ξεπέρασαν τα όρια οι οπαδοί της Μπαΐα και το θέμα συζητήθηκε σχεδόν σε όλο τον πλανήτη.

Τεσσάρα, παραμονή συγγνώμη από τον Βίτορ Ούγκο


Την τελευταία αγωνιστική η Μπαΐα επιβλήθηκε 4-1 εντός της Ατλέτικο Μινέιρο, την ίδια στιγμή που η Σάντος ηττήθηκε εντός 2-1 από την Φορταλέσα.



Με αποτέλεσμα η ομάδα από το Σαλβαδόρ της Βραζιλίας να καταφέρει να σώσει την παρτίδα της παραμονής και να μην γίνει το οτιδηποτε βίαιο από τους οπαδούς της με βάση και τις απειλές τους.

Μετά το τέλος του αγώνα ο νέος άσος του Παναθηναϊκού, Βίτορ Ούγκο, είχε κάνει δηλώσεις σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Θέλω απλώς να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους των παικτών που φτάσαμε στον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος σε αυτή την κατάσταση. Δεν θέλαμε να υποφέρουν, γιατί είναι πολύ παθιασμένοι οπαδοί και γέμιζαν το γήπεδο σε κάθε παιχνίδι του πρωταθλήματος.

Ξέρω ότι η περασμένη εβδομάδα ήταν πολύ τεταμένη, υπήρχαν απειλές και διάφορες άλλες πράξεις, ωστόσο ήξερα ότι οι πραγματικοί οπαδοί θα ήταν εδώ για να μας βοηθήσουν και το έκαναν. Καταφεραμε να δώσουμε χαρά σε όσους ήταν στο γήπεδο και σε αυτούς στο σπίτι.

Η ομάδα έμεινε στην κατηγορία και οι απειλές δεν ισχύουν. Η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη και θα έχουμε ένα υπέροχο πρωτάθλημα».

* To κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Απογευματινή".