Κοντά σε ακόμα μία μεταγραφική επιτυχία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, που πλησιάζει σε οριστική συμφωνία με τον 29χρονο Ισπανό αμυντικό Γιόνι Ότο, ο οποίος ακόμη ανήκει στους Γουλβς. Ο Ισπανός έγινε persona non grata στο Γουλβερχάμπτον από τα τέλη Νοεμβρίου, αφού έμπλεξε σε μυθικό καβγά με συμπαίκτη του, το φορ Ταγουάντα Τσιρέγουα, σε προπόνηση στην οποία φέρεται να δέχθηκε σκληρό μαρκάρισμα. Ο Ότο φέρεται να έφτυσε μέλος του τεχνικού επιτελείου που επιχείρησε να τον συγκρατήσει τη στιγμή του συμβάντος, ενώ έσπασε μία τηλεόραση και κατέστρεψε ένα τραπέζι στις εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου, στο "Compton Park". 

Ο Ισπανός αμυντικός ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν, παρ' όλα αυτά ο αθλητικός διευθυντής, Ματ Χομπς, και ο Ισπανός ακραίος αμυντικός, που είναι δεξιοπόδαρος αλλά το σκάουτινγκ ριπόρτ αναφέρει ότι παίζει με την ίδια ευκολία και στις δύο πλευρές, συμφώνησαν ότι τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου, όταν και λήγει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος, δεν γινόταν να είναι μέλος της πρώτης ομάδας. Ο Ότο συμμετείχε ούτως ή άλλως με τους Γουλβς στη Youth League, αφού στα περισσότερα παιχνίδια ήταν στον πάγκο, ενώ στην Premier League φέτος έπαιξε... 4 λεπτά, δηλαδή όταν μπήκε ως αλλαγή στη νίκη 2-1 επί της Μάντσεστερ Σίτι στις 30 Σεπτεμβρίου. Έχει, πάντως, δύο ενενηντάλεπτα στο Carabao Cup, στο 5-0 επί της Μπλάκπουλ στις 29 Αυγούστου και την ήττα 3-2 από την Ίπσουιτς στις 26 Σεπτεμβρίου. 



ΠΑΟΚ: Παίρνει Ισπανό διεθνή


Ο Γιόνι φέρεται ικανός να παίξει ακόμα και ως στόπερ. Την περυσινή περίοδο, που έπαιξε ως βασικός σε συνολικά 14 παιχνίδια της Premier League (από τις συνολικά 18 συμμετοχές του στο πρωτάθλημα), έπαιξε από έξι φορές στα δύο άκρα της άμυνας και δύο ως στόπερ. Συνολικά, πέρυσι πέρασε στο γήπεδο 1.261 λεπτά για τα παιχνίδια της Premier League. Ο Γιόνι παίζει στους Γουλβς από το 2018 και έχει 134 συμμετοχές με 6 γκολ και 5 ασίστ. Στο δεύτερο παιχνίδι για τη φάση των "16" του Europa League με τον Ολυμπιακό (1-0), που έγινε λόγω Covid-19 στις 6 Αυγούστου του 2020, έπαιξε 17 λεπτά, ενώ στο πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, το 1-1 της 12ης Μαρτίου 2020, είχε τραυματισμό στον αστράγαλο. Το 2021 ανανέωσε τη συνεργασία του με τους Γουλβς έως το 2025, μια συμφωνία που πιθανότατα δεν θα εξαντλήσει. Έχει, επιπλέον, ως ενδεικτικό ποιότητος, τρεις συμμετοχές με την εθνική Ισπανίας, αφού έπαιξε και στις U19, U20, U21. Ξεκίνησε, σε επίπεδο Ανδρών, από τη Θέλτα, με την οποία ντεμπούταρε το 2012. Αυτά τα έξι χρόνια έκανε 221 συμμετοχές, με 5 γκολ και 12 ασίστ. Ο Γιόνι, που στις 3 Μαρτίου 2024 θα κλείσει τα 30, γεννήθηκε στο Βίγκο. 

Έτσι, και αφού έχει συμφωνήσει με τον παίκτη, ο ΠΑΟΚ έχει βάσιμες ενδείξεις ότι θα φτάσει σε συμφωνία με τους Γουλβς και θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμφωνήσει οριστικά, στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας.