Οι Φιλαδέλφεια 76ερς επικράτησαν των Σαν Αντόνιο Σπερς με 133-123 φτάνοντας τις έξι σερί νίκες στο NBA, με τον Τζοέλ Εμπίντ να κάνει πράγματα και... θαύματα.
 

Ο Εμπίντ είδε τον Γουεμπανιάμα και δεν πίστευε... το ύψος του

Η μονομαχία ανάμεσα στον Τζοέλ Εμπίντ και τον Βικτόρ Γουεμπανιάμα τράβηξε τα βλέμματα όλων στο NBA, με τον Καμερουνέζο σέντερ των 76ερς να βλέπει το ύψος του σούπερ σταρ των Σπερς και να μη μπορεί να το πιστέψει. 


Κυριαρχικός Εμπίντ στο ημίχρονο - Έβρισκε τρόπους να σκοράρει ο Γουεμπανιάμα

Οι δύο παίκτες καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα είχαν τις πρωτοβουλίες επιθετικά για τις ομάδες τους με το σκορ να είναι κοντά. Χαρακτηριστικό είναι πως η πρώτη περίοδος "έκλεισε" με τους Σπερς προηγούμενους με 34-35. Ο Τζοέλ Εμπίντ είχε ήδη πετύχει 22 πόντους μέχρι εκείνο το σημείο κλείνοντας το ημίχρονο με 32 τελικά. Ο Γουεμπανιάμα όμως από τη πλευρά του έδειξε πως μπορεί να του επιτεθεί βάζοντας ένα πολύ δύσκολο καλάθι με απίστευτη κίνηση.


Ξέρει και να πασάρει ο Εμπίντ 

Στην αρχή της τρίτης περιόδου τα πράγματα δεν διαφοροποιήθηκαν ουσιαστικά με τον Εμπίντ να αποδεικνύει όμως πως δεν μπορεί να σκοράρει μόνο αλλά και να πασάρει. Μάλιστα "ντύθηκε" για λίγο Νίκολα Γιόκιτς και έδωσε έτοιμο καλάθι στον Ούμπρε δίνοντας προβάδισμα 12 πόντων στην ομάδα του. 


Ο Ούμπρε βρήκε τον τρόπο να μετρήσει το... ύψος του Γουεμπανιάμα

Ο Βικτόρ Γουεμπανιάμα και το ύψος του έχουν δημιουργήσει διάφορα διλήμματα κατά καιρού στο NBA. Άλλοι λένε πως είναι 2.22, άλλοι 2.24 με τον Κέλι Ούμπρε Τζούνιορ να βρίσκει έναν... διαφορετικό τρόπο για να καταλάβει πόσο ψηλός είναι ο Γάλλος φόργουορντ - σέντερ. Ο τρόπος είναι παλιός και γνωστός, μετρώντας απλά πόσα... κεφάλια τον περνάει ο σούπερ σταρ των Σπερς.

Έκανε ρεκόρ καριέρας στο NBA ο Τζοέλ Εμπίντ 

Ότι κι αν έκανε η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς δεν μπορούσε να σταματήσει τον Τζοέλ Εμπίντ. Ο σέντερ των 76ερς πραγματοποιεί απίστευτη σεζόν φέτος και κόντρα στους Σπερς το επιβεβαίωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Ο Εμπίντ έκανε ρεκόρ καριέρας πετυχαίνοντας 70(!) πόντους κάνοντας... σμπαράλια κάθε αμυντικό σχέδιο των φιλοξενούμενων εναντίον του.