Ο Ολυμπιακός φέρεται να βρίσκεται κοντά στον "εκλεκτό" για τη θέση του σέντερ. Οι ερυθρόλευκοι έχουν ξεχωρίσει την περίπτωση του Μόουζες Ράιτ που το τελευταίο χρονικό διάστημα αγωνίζεται στην Τουρκία με τη φανέλα της Μερκεζεφέντι.

Πρώτος στόχος του Ολυμπιακού ο Μόουζες Ράιτ

Η ομάδα του Πειραιά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Νίκολα Μιλουτίνοφ, βγήκαν στην αγορά για την αναζήτηση σέντερ για το επόμενο τουλάχιστον δίμηνο που ο Σέρβος θα βρίσκεται στα "πιτς". Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δείχνει πως έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του Μόουζες Ράιτ, του σέντερ που αγωνίζεται στο τούρκικο πρωτάθλημα με την Μερκεζεφέντι, με την οποία σε πέντε αγώνες πρωταθλήματος έχει 26,5 πόντους και 8,4 ριμπάουντ!
Galatasaray Ekmas (87-102) Yukatel Merkezefendi BB - Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi - 2023/24


Αγωνίστηκε στο NBA με τους Κλίπερς

Ο Αμερικάνος σέντερ διακρίνεται για την αθλητικότητα του ενώ είναι εξαιρετικός στο Pick and Roll. Ο Μόουζες Ράιτ αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Τζόρτζια Τεκ. Δήλωσε συμμετοχή στο Draft του 2021 αλλά δεν επιλέχθηκε. Ωστόσο, αγωνίστηκε με τους Πέλικανς στο Summer League και κατάφερε να βρει συμβόλαιο στους Κλίπερς. Εκεί μπορεί να μην στέριωσε αλλά άφησε το στίγμα με το απίστευτο κάρφωμα μπροστά στον ύψους 2.21 σέντερ Μπολ Μπολ.
Moses Wright absolutely destroys Bol Bol with the spin and the slam

Δεν κατάφερε να βρει τις ευκαιρίες που ήθελε στην ομάδα των Κλίπερς και έμεινε ελεύθερος τελειώνοντας την σεζόν στην G-League (Άγουα Καλιέντε Κλίπερς).

Moses Wright's Best Plays of the 2021-22 Season

Έχει δικαίωμα συμμετοχής στη Euroleague ο Ράιτ

Πριν πάει στην Τουρκία και αγωνιστεί με την φανέλα της Μερκεζεφέντι αγωνίστησε τη σεζόν 2022-23 στην Κίνα με τη φανέλα των Ζεγιάνγκ Γκόλντεν Μπουλς. Το πλεονέκτημα στην περίπτωση του Ράιτ είναι πως έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί άμεσα με την ερυθρόλευκη φανέλα στην Euroleague.

🇺🇸 Moses Wright(모세스 라이트) ✭ Zhejiang Golden Bulls ✭ 2022-23 Best Plays&Highlights