Η Άννα Κορακάκη μπήκε στο 2024 με τη λαχτάρα να το βάψει... χρυσό, αφού μετά το Grand Prix του Ρουσέ στη Σλοβενία, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10μ. αεροβόλο και στον πρώτο αγώνα της σειράς για το Παγκόσμιο Κύπελλο, που έγινε στο Κάιρο της Αιγύπτου. 

Η σπουδαία Ελληνίδα, ήδη κάτοχος δύο μεταλλίων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το 2016, φουλάρει για τη διοργάνωση του Παρισίου και δείχνει ότι θα ανήκει σίγουρα στις σκοποβόλους που θα διεκδικήσουν θέση στο βάθρο. Το αθλητικό έργο της στα ημέτερα, όμως, ούτως ή άλλως έχει επιτευχθεί, αφού τόσο η Χριστίνα Μόσχη, που πέτυχε το κορυφαίο πλασάρισμα της καριέρας της με την πέμπτη θέση στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι, όσο και η Εμμανουέλα Κατζουράκη στο σκιτ έχουν εξασφαλίσει θέση για τη διοργάνωση των πέντε κύκλων. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Χαράλαμπο Χαλκιαδάκη και τον Μάκη Μίτα στο σκιτ. Η Ελλάδα θα πάρει μέρος στο ομαδικό του συγκεκριμένου αγωνίσματος. 

Άννα Κορακάκη: Τους άφησε πίσω της

Η Κορακάκη μπήκε τέταρτη στον τελικό, ωστόσο απεδείχθη, ξανά, πως είχε χέρι αλφάδι, αφού, με συνολική συγκομιδή 241,5β., άφησε πίσω την Ντέβι Αρουράντα από την Ινδία (239,9 βαθμούς) και την Ιρίνα Γιουνουσμένοβα από το Καζακστάν (219,2β.).

Από τη μεριά της, η Μόσχη, που το καλύτερο πλασάρισμά της σε σειρά Παγκόσμιου Κυπέλλου ήταν η 18η θέση σε ανάλογο αγώνα, δηλαδή στο Κάιρο, το 2022, απογειώθηκε. Στο ίδιο αγώνισμα με την Κορακάκη, δηλαδή τα 10μ. αεροβόλο πιστόλι -που, κιόλας, θα διαγωνιστεί στο Παρίσι, η Μόσχη μπήκε έβδομη στον τελικό, όμως με τη συγκομιδή των 175,7 πόντων πλασαρίστηκε πέμπτη. Η Κορακάκη έχει κι άλλη πρόκληση μπροστά της οσονούπω, δηλαδή τα 25μ. πυροβόλου όπλου που είναι προγραμματισμένο να γίνουν στις 28 και τις 29 Ιανουαρίου στο Κάιρο. Σε αυτό το αγώνισμα δεν έχει πάρει ακόμη την πρόκριση για το Παρίσι.