Ο Βινς ΜακΜάν, σύμβολο της επαγγελματικής πάλης και CEO του WWE υπέβαλε την παραίτησή του στην ΤΚΟ μετά τις κατηγορίες πρώην υπαλλήλου του για σεξουαλική της εκμετάλλευση.

Οι κατηγορίες ήρθαν στο φως μετά τη μήνυση που κατέθεσε η Τζάνελ Γκραντ, πρώην υπάλληλος της ΤΚΟ Group Holdings, μητρικής του κολοσσού της πάλης WWE, υποστηρίζοντας ότι ο 78χρονος ιδρυτής της World Wrestling Entertainment την υποχρέωσε να έχουν σεξουαλικές σχέσεις για να κρατήσει τη δουλειά της και μοίραζε βίντεο με ροζ περιεχόμενο, όπου απεικονιζόταν η ίδια σε άλλους άνδρες, περιλαμβανομένων υπαλλήλων της WWE.


O MακΜάν αρνήθηκε τις κατηγορίες όταν υπέβαλε την παραίτησή του καταγγέλλοντας ότι η εις βάρος του αγωγή «είναι γεμάτη ψέματα, αισχρές επινοημένες καταστάσεις που δεν συνέβησαν ποτέ και αποτελεί εκδικητική διαστρέβλωση της αλήθειας». «Σκοπεύω να υπερασπιστώ σθεναρά τον εαυτό μου ενάντια σε αυτές τις αβάσιμες κατηγορίες και ανυπομονώ να καθαρίσω το όνομά μου», σημείωσε.

Η ΤΚΟ λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις "φρικτές καταγγελίες"

Ο ΜακΜάν είναι ένα πρόσωπο - σύμβολο στην επαγγελματική πάλη εδώ και δεκαετίες. Αγόρασε από τον πατέρα του το 1982 την τότε Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης και τη μετέτρεψε στο διεθνές φαινόμενο που τώρα είναι γνωστό ως WWE.

Η WWE συγχωνεύτηκε πέρυσι με την εταιρεία που διευθύνει το Ultimate Fighting Championship (UFC) για τη δημιουργία της εταιρείας αθλητικής ψυχαγωγίας TKO Group Holdings των 19,7 δις. ευρώ.

Ο ΜακΜάχον ήταν εκτελεστικός πρόεδρος στο ΔΣ της TKO μέχρι την παραίτησή του την Παρασκευή. Εκπρόσωπος της TKO είπε προ ημερών ότι ο ΜακΜάχον δεν έλεγχε την εταιρεία ούτε «επιβλέπει τις καθημερινές λειτουργίες του WWE». Και τόνισε ότι η TKO παίρνει στα σοβαρά τις «φρικτές καταγγελίες» και ότι το θέμα αντιμετωπίζεται εσωτερικά.