Ο Ότο Ρεχάγκελ είναι ο προπονητής που άλλαξε τον ρου της ιστορίας της Ελλάδας μετά τον θρίαμβο του Euro 2004, με τους Έλληνες να μην ξεχνάνε τι έχει προσφέρει στη χώρα μας ο Γερμανός προπονητής.

Η εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Euro 2004 και ο... εθνικός ύμνος του Ρεχάγκελ

Στην εκδήλωση του Deree, λοιπόν, που έγινε προς τιμήν του, ο Ότο Ρεχάγκελ έτυχε πολύ θερμής υποδοχής από τον κόσμο που βρισκόταν εκεί, δηλώνοντας μάλιστα στους δημοσιογράφους: «Αυτό που αιφνιδίασε τους πάντες ήταν η επιτυχία της Ελλάδας. Πρέπει να σκεφτούμε ότι κερδίσαμε τον Ρονάλντο σε νεαρή ηλικία, με όλους τους σούπερ σταρ που είχε τότε η Πορτογαλία, την Τσεχία, τη Γαλλία και αυτό εντυπωσίασε όλους τους ειδικούς», θυμίζοντας στον κόσμο πόσο μεγάλη επιτυχία ήταν. Μάλιστα, ο Γερμανός τεχνικός έδειξε να θυμάται πράγματα από τη χώρα μας, ενώ ξεχώρισε η προσπάθειά του να πει τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδος

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyqyi34jlduh)

Ρεχάγκελ: "Δεν ήξερε τους Έλληνες μέχρι το Euro ο Κριστιάνο Ρονάλντο"

Ο Ρεχάγκελ δεν έμεινε όμως μόνο εκεί, καθώς εξήγησε: «Το μυστικό ήταν ότι τοποθετήσαμε έτσι τους παίκτες ώστε να μπορούν να αποδώσουν το μέγιστο. Όλη η στρατηγική μας ήταν με βάση τις ικανότητες των παικτών». Μάλιστα, ο «King Otto» ανέφερε και ένα... παρασκήνιο πίσω από το παιχνίδι της Ελλάδας κόντρα στην Πορτογαλία, ρωτώντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο στα 19 του χρόνια αν γνωρίζει τους Έλληνες, με εκείνον να απαντάει «όχι και πολύ». Τότε, λοιπόν, κατευθύνθηκε στον παίκτη που τον μάρκαρε τότε, τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, και του είπε: «Ο Ρονάλντο λέει ότι δεν σε ξέρει, αλλά θα σε μάθει μετά το παιχνίδι». Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ τελικά δεν έμαθε μόνο τον Γιούρκα, αλλά η λέξη «Ελλάδα» για πολύ καιρό υπήρχε στους εφιάλτες του. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyqjf32s0p75)