Μπορεί ο Ολυμπιακός να επικεντρώθηκε στην ενίσχυση του στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου όπου και απέκτησε έξι ποδοσφαιριστές όμως ένας ακόμη στόχος του ήταν να... αδειάσει και ως έναν βαθμό το ρόστερ του και να αποχωρήσουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν υπολογίζονται από τον Κάρλος Καρβαλιάλ και δεν έχουν ξεκάθαρο ρόλο στην ομάδα.

Στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Ρίο Άβε ο Βρουσάι

Ο Μάριος Βρουσάι είναι και ο πρώτος ποδοσφαιριστής που... αποχαιρετά το λιμάνι, τουλάχιστον έως τον Ιούνιο αφού βρίσκεται ήδη στην Πορτογαλία προκειμένου να ολοκληρώσει την μετακίνηση του στη Ρίο Άβε που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Ο Έλληνας εξτρέμ που είχε συμπεριληφθεί κανονικά στην "ερυθρόλευκη" αποστολή για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ταξίδεψε το πρωί της Δευτέρας (29/01) με προορισμό την Πορτογαλία όπου και θα εκεί θα είναι ο επόμενος ποδοσφαιρικός του σταθμός.

Κοντά στην πόρτα της εξόδου από τον Ολυμπιακό ο Τζάκσον Πορόζο

Ο Τζάκσον Πορόζο είναι ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που είναι κοντά στο να αποχωρήσει από τον Ολυμοιακό, με τον 23χρονο στόπερ ο οποίος δεν βρίσκεται στα πλάνα του Κάρλος Καρβαλιάλ να φέρεται πως έχει πρόταση από την Τουρκία. Τονίζεται ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κασίμπασα είναι η ομάδα που ενδιαφέρεται να τον αποκτήσει και πως ο τουρκικός σύλλογος φέρεται πως τα έχει βρει σε όλα με την πλευρά του παίκτη. Έτσι, ο Πορόζο αναμένεται να ολοκληρώσει τον δανεισμό του με τους Πειραιώτες του και να συνεχίσει την καριέρα του στην Κασίμπασα όπου αγωνίζεται και ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακου, Ανδρέας Γιαννιώτης.

Τι μέλλει γενέσθαι με Γιόβετιτς και Πεπ Μπιέλ

Όσον αφορά τον Στέβαν Γιόβετιτς, αν και το όνομα του παίκτη είχε συνδεθεί με την Παρτίζαν η οποία εξέφρασε το ενδιαφέρον του να τον αποκτήσει, τη δεδομενή στιγμή το θέμα έχει "παγώσει" και δεν υπάρχει κάτι νεότερο από τον σέρβικο σύλλογο. Πάντως, υπάρχει αισιοδοξία ότι ο εκπρόσωπος του Γιόβετιτς, Φάλι Ραμαντάνι έχει στα... σκαριά κάποια πρόταση για τον παίκτη του.

Αναφορικά με την περίπτωση του Πεπ Μπιέλ, ο Ολυμπιακός είχε απορρίψει την πρόταση δανεισμού που του είχε καταθέσει η Ανκαραγκουτσού ενώ υπήρξε ενδιαφέρον από ομάδες της Ρωσίας οι οποίες ωστόσο δεν δελεάζουν τον παίκτη. Σημειώνετα ότι ο Μπιέλ είχε μια συζήτηση με τον Κάρλος Καρβαλιάλ σχετικά με τον ρόλο του στην ομάδα και μένει να φανεί αν θα υπολογίζεται ή αν θα αποχωρήσει.

Τι γίνεται με Ιμπόρα και Μπρίνιτς στον Ολυμπιακό

Στην περίπτωση του Βιθέντε Ιμπόρα, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια εξέλιξη ενώ ο Ιβάν Μπρίνιτς φέρεται πως απέρριψε πρόταση από ομάδα του Καζακστάν. Ο παίκτης εκτός συγκλινιστικού απροόπτου θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό με την προοπτική να αγωνίζεται και σην β' ομάδα του συλλόγου προκειμένου να πάρει περισσότερα λεπτά συμμετοχής και παιχνίδια στα... πόδια του. Υπενθυμίζεται ότι ο Ιμπόρα μπορεί να παραχωρηθεί μόνο σε χώρες εκτός Ευρώπης λόγω του ότι έχει συμμετοχή και με τη Μάριμπορ.