Παρά τις πρώτες πληροφορίες που έκαναν λόγο για παρουσία περίπου 600.000 θεατών στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, τελικά ο αριθμός των παρευρισκόμενων υπολογίζεται λίγο πάνω από 300.000. 

Olympics countdown: 6 months until Paris Summer Games


Με 300.000 θεατές και ισχυρή παρουσία αστυνομικών η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράρντ Νταρμανέν, παρά τις αρχικές δηλώσεις του τον Οκτώβριο του 2022 στη Γερουσία, που ανέφεραν «600.000 θεατές», οι προβλέψεις άλλαξαν. Τα καινούργια δεδομένα αναφέρουν πως θα υπάρξει μία πολύ σημαντική πτώση της τάξεως των 280.000 θεατών!

Τα σχέδια σύμφωνα με τον Ντερμανέν αναφέρουν: «Η ιδέα είναι ότι θα υπάρχουν 100.000 άνθρωποι στις χαμηλότερες πλατφόρμες με πληρωμένα εισιτήρια, ενώ περισσότεροι από 220.000 άνθρωποι θα βρίσκονται στις ψηλές εξέδρες με δωρεάν εισιτήριο».

Έντονη θα είναι και η δραστηριότητα της αστυνομίας σχετικά με την τελετή έναρξης, καθώς υπολογίζονται περίπου 45.000 αστυνομικοί για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των θεατών

Olympic Games Paris 2024 Opening Ceremony


Η τελετή έναρξης στον Σηκουάνα και τα νέα αγωνίσματα

Τα δεδομένα άλλαξαν σε μία τελετή έναρξης τελείως διαφορετική από τις υπόλοιπες, καθώς αναμένεται για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων να πραγματοποιηθεί στον Σηκουάνα και όχι σε κάποιο γήπεδο, όπως στις προηγούμενες διοργανώσεις.

Η συγκεκριμένη δεν είναι η μοναδική πρωτοπορία των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς στη διοργάνωση του Παρισιού αναμένεται να κάνουν... ντεμπούτο τρία νέα αγωνίσματα, το breakdancing, το surfing και η αναρρίχηση.

Η ελληνική αποστολή θα είναι μεγάλη, με προσωπικότητες σαν την Άννα Κορακάκη, τον Μίλτο Τεντόγλου και τις Εθνικές ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών να είναι έτοιμες να μας χαρίσουν πολλές επιτυχίες.

2024 Olympic Games: How is Paris preparing? | AFP