Ο Αλέξης Κούγιας θα βρεθεί τη Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου, ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού προκειμένου να καταθέσει για τους ισχυρισμούς του περί "εγκληματικής οργάνωσης που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο", κάτι που έκανε τόσο με δηλώσεις του στα ΜΜΕ όσο και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League στις 27 Δεκεμβρίου 2023, σχεδόν μία εβδομάδα αφού ανέλαβε το πόστο του αντιπροέδρου στον Ολυμπιακό. Το επανέλαβε στα γραφεία της λίγκας, στη διαδικασία για την εκλογή προέδρου

Αλέξης Κούγιας: Δεν πάει στο CAS 

Αυτή η παρουσία στην ΕΕΑ συνεπάγεται την ακύρωση του ταξιδιού του Αλέξη Κούγια στη Λοζάνη για την εκδίκαση, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, της έφεσης που κατέθεσε στο CAS ο Ολυμπιακός μετά την τιμωρία από την ΕΠΟ και την απόρριψη από τη Super League, για ό,τι διημείφθη στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο, στις 21 Οκτωβρίου 2023, για τη Super League και ενώ το σκορ ήταν 1-1. 

Φαίνεται ότι στην προκειμένη περίπτωση και λόγω της βαρύτητας των χαρακτηρισμών, ο Αλέξης Κούγιας θα επισκέπτεται κατ' επανάληψη την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αφού η διαδικασία πρόκειται να τραβήξει σε χρονικό μάκρος. Ανεξαρτήτως, πάντως, του τι μέλλει γενέσθαι, αυτομάτως η υπόθεση θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Αθηνών.