Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι ενεργά και τρία παιχνίδια έγιναν την Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου, για Serie A, Bundesliga και Liga. Στην Ιταλία έγινε το πιο συναρπαστικό παιχνίδι της βραδιάς, αφού η Λέτσε νίκησε 3-2 τη Φιορεντίνα στο "Via del Mare", σε παιχνίδι που ήταν πίσω στο σκορ μέχρι το... 90'. 

Η Φιορεντίνα έμοιαζε να διασφαλίζει τη νίκη στην Απούλια, στο ματς που άνοιξε την 23η αγωνιστική της Serie A, αλλά έφυγε με αδειανά χέρια και ψυχολογία καταρρακωμένη από το Λέτσε. Οι Τοσκανοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 17', με το γκολ του Ουντίν, αλλά Μαντραγκόρα στο 50' και Μπελτράν στο 67' φάνηκε ότι έφεραν στα μέτρα των "βιόλα" το παιχνίδι. Η Φιορεντίνα χρειαζόταν τη νίκη για να παραμείνει μόλις τέταρτη στην κατάταξη με 37 βαθμούς, έναν πάνω από την Αταλάντα, όμως έπεσε ο... κιτρινόμαυρος ουρανός σφοντύλι στο κεφάλι του Βιτσέντσο Ιταλιάνο και των ποδοσφαιριστών του. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyuvdjqvwwm9)

Η Λέτσε ισοφάρισε ακριβώς στο 89'59'' με τον Πίκολι και, σκάρτα δύο λεπτά αργότερα, ο Ντοργκού χάρισε τη νίκη στους "λύκους". Οι θριαμβευτές έφτασαν τους 24 βαθμούς και πραγματικά ξεγνοιάζουν, αφού έχουν έξι περισσότερους από την τρίτη από το τέλος Κάλιαρι, ενώ είναι στη 13η θέση της βαθμολογίας. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyux8riiv9fl)

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Την πάτησε η Ντόρτμουντ

Δεν ήταν τύπου... Ντόρτμουντ η απώλεια στην έδρα της Χαϊντεχάιμ, στο ματς που έγινε το εφαλτήριο της 20ής αγωνιστικής της Bundesliga, αφού οι δύο ομάδες παρέμειναν σε ένα άγονο 0-0, το οποίο ζημιώνει την ομάδα του Έντιν Τέρζιτς. 

Η Ντόρτμουντ σκόραρε με τον Μάλεν στο 26', σε μία φάση στο τρανζίσιον, αλλά ο VAR απεφάνθη ότι το γκολ ήταν παράτυπο. Η Ντόρτμουντ έφτασε τους 37 βαθμούς, 12 λιγότερους από την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν και 10 από την Μπάγερν Μονάχου, οι οποίες έχουν παιχνίδι λιγότερο. Συν τοις άλλοις, μοιράζεται την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με τη Στουτγάρδη, η οποία θα έχει την ευκαιρία, εφόσον νικήσει το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου, στο Φράιμπουργκ (16:30), να μείνει μόνη τρίτη. Η Χαϊντενχάιμ έφτασε τους 24 βαθμούς και είναι ένατη. 

Απτόητη η Μπιλμπάο του Βαλβέρδε

Το μόνο από τα φαβορί των τριών αναμετρήσεων που πέρασε ήσυχο βράδυ ήταν η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, η οποία συνέτριψε 4-0 τη Μαγιόρκα στο εμβληματικό "Σαν Μαμές". Το παιχνίδι ήταν το πρώτο για την 23η αγωνιστική της Liga και το καμάρι των Βάσκων το κατέστησε ως... μη γενόμενο από νωρίς. Δύο γκολ του Μπερτσίτσε, στο 3' και το 16', αποθάρρυναν τους φιλοξενούμενους, ενώ το τρίτο ήρθε με τον Γκουρουσέτα στο 62'. Στο 89' έκλεισε το σκορ μία μεγάλη φυσιογνωμία της Χώρας των Βάσκων, ο Ίκερ Μουνιαΐν. 

Η Μπιλμπάο πιέζει την τρίτη Ατλέτικο Μαδρίτης και την τέταρτη Μπαρτσελόνα, αφού έφτασε τους 45 βαθμούς, δύο λιγότερους από τις ομάδες που κυνηγά, οι οποίες έχουν ματς λιγότερο. Οι νησιώτες έμειναν στους 20, τέσσερις περισσότερους από την τρίτη από το τέλος Κάντιθ, η οποία παίζει εκτός έδρας με τη Βιγιαρεάλ το μεσημέρι της Κυριακής, 4 Φεβρουαρίου.