Μετά το 93-74 του πρώτου γύρου της Basket League, λίγοι θα περίμεναν πως ο Κολοσσός θα μπορούσε να πάρει πίσω αυτή τη διαφορά από την ΑΕΚ. Με μια σχεδόν αψεγάδιαστη εμφάνιση με πλουραλισμό στην επίθεση και άμυνα που "δάγκωνε" οι Ροδίτες πήραν μια τεράστια νίκη με πρωταγωνιστές τους Μπράικοβιτς (22π. 12ρ.) και Γκάουντλοκ (26π.) και βύθισαν την ομάδα του Ζούρου που γνώρισε... οδυνηρή ήττα ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος αλλά και πριν το συναπάντημά της με την Μούρθια για το Basketball Champions League. Παραμένουν... μόλις δύο οι εκτός έδρας νίκες της "Ένωσης" στην φετινή Basket League.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyvkmqt0kmg9)

Δεν ξαναπήρε προβάδισμα μετά την πρώτη περίοδο η ΑΕΚ

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν κοντά κοντά στα πρώτα λεπτά όμως μετά το προβάδισμα της ΑΕΚ με 8-9, στα επόμενα 5:30' ακολούθησε ένα σερί 19-10 του Κολοσσού με τους Ροδίτες να εκμεταλλεύονται την "αφλογιστία" των αντιπάλων τους οι οποίοι ήταν άστοχοι με τον... Τίλμαν να είναι ο μόνος που έβαλε τρίποντο για τον "Δικέφαλο".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyvhr28aeobl)

Ο Κούρο Σεγκούρα είδε από την άλλη άπαντες να βοηθούν στο σκοράρισμα εκτός του Γκάουντλοκ ο οποίος ήταν μέχρι τότε... ήσυχος έχοντας έρθει από τον πάγκο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyviw6dengyx)

Η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο μέχρι το -5, όμως από εκεί και έπειτα ανέλαβαν δράση οι Γκάουντλοκ και Μπράικοβιτς. Ο Αμερικανός ξεκίνησε να... ζεσταίνεται, ο Αυστριακός χτυπούσε διαρκώς μέσα από τη ρακέτα με τον Αγραβάνη να μην μπορεί να τον κόψει σε καμία περίπτωση και η διαφορά ανέβηκε ακόμη περισσότερο για τους Ροδίτες  (+15 στο ημίχρονο).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyvizpbe5tox)

Πάρτι του Κολοσσού με... οικοδεσπότες τους Γκάουντλοκ και Μπράικοβιτς

Στην τρίτη περίοδο το πάρτι των γηπεδούχων συνεχίστηκε. Η άμυνα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση με εξαίρεση κάποιες προσωπικές φάσεις του Τίλμαν ενώ η επίθεση λειτουργούσε... σχεδόν υποδειγματικά με τον Περάντες να συμπληρώνει ιδανικά το δίδυμο των Γκάουντλοκ-Μπράικοβιτς. Οι υπόλοιποι παίκτες του Σεγκούρα ήταν έτοιμοι όταν χρειάστηκε και έτσι η διαφορά εκτοξεύτηκε άνω των +20 πόντων και κυρίως... άνω των +19 που ε'ιχε κερδίσει η ΑΕΚ στον πρώτο γύρο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyvjrzc1mcfl)

Οι "κιτρινόμαυροι" ήταν πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό, δεν έβρισκαν ούτε καν κάποιο μικρό σερί για να διεκδικήσουν έστω την θωράκιση της διαφοράς του πρώτου γύρου και το αποτέλεσμα ήταν το προβάδισμα του Κολοσσού να ανέβει μέχρι και το +29 (89-60). Η ΑΕΚ προσπάθησε να βγάλει έστω στο ελάχιστο μια κάποια αντίδραση. Ο Σεγκούρα όμως πήρε τάιμ άουτ και στη συνέχεια οι παίκτες του ανέβασαν ξανά ταχύτητα περνώντας τους 100 πόντους αλλά και το +30 της διαφοράς με τον Τάιλερ Πόλεϊ να ολοκληρώνει "καυτός" το παιχνίδι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyvklsuh0uux)

Για απαράδεκτη, τραγική εμφάνιση έκανε λόγο ο Ηλίας Ζούρος στις δηλώσεις του και απολογήθηκε από τον κόσμο της ΑΕΚ που έδωσε το παρών και στη Ρόδο.

Τα δεκάλεπτα: 27-19, 51-36, 80-55, 103-80

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική της αναμέτρησης