Μια απουσία και μια... παρουσία προκύπτει τις τελευταίες ώρες ενόψει του ντέρμπι "αιωνίων" ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Στα αγωνιστικά, ο Φατίχ Τερίμ δεν υπολογίζει τις υπηρεσίες του βασικού του επιθετικού, Φώτη Ιωαννίδη, όπως συνέβη και στο ντέρμπι της Τούμπας απέναντι στον ΠΑΟΚ. Η υποτροπή που υπέστη στον πρόσφατο τραυματισμό του ο Έλληνας επιθετικός δεν του επιτρέπει να βρίσκεται στο 100% των δυνατοτήτων του και έτσι προτιμήθηκε να μείνει εκτός αποστολής για να είναι έτοιμος για τη συνέχεια της Super League. 

Ο Τούρκος προπονητής, αντίθετα, θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για το αν μπορεί να συμπεριλάβει στην αποστολή τους Σπόραρ, Βέρμπιτς και Βαγιαννίδη. Γι' αυτό και μετά το τέλος της τελευταίας προπόνησης πριν το ντέρμπι δεν ανακοινώθηκε αποστολή.

Κανονικά με περιγραφή το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός από την Cosmote TV

Στα μη αγωνιστικά, η κύρηξη απεργίας των δημοσιογράφων της Cosmote TV την ημέρα του ντέρμπι μάλλον αφύπνισε την διοικούσα αρχή της συνδρομητικής πλατφόρμας καθώς σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωσή της ΠΟΕΣΥ υπήρξε προφορική δέσμευση της εργοδοσίας για άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων με τους δημοσιογράφους και υπαλλήλους των καναλιών. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε την αναστολή της απεργίας που προκήρυξε στην COSMOTE TV. Η απόφαση για την αναστολή ελήφθη μετά την προφορική δέσμευση της εργοδοσίας για άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων με θέμα τη νέα σύμβαση εργασίας με τους δημοσιογράφους του καναλιού.»