Οι τηλεθεατές της Cosmote TV πιθανώς θα παρακολουθήσουν χωρίς δημοσιογραφική περιγραφή το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός για την 21η αγωνιστική της Super League, αλλά και όλα τα παιχνίδια του συνδρομητικού καναλιού λόγω 24ωρης απεργίας που προκήρυξε για την Κυριακή η ΠΟΕΣΥ. Τα δεδομένα αυτήν τη στιγμή δείχνουν πως το μεγάλο παιχνίδι του πρωταθλήματος το βράδυ της 4ης Φεβρουαρίου (21:00) στη Λεωφόρο θα μεταδοθεί... χωρίς δημοσιογραφικά λόγια. Άγνωστο είναι πώς θα αντιδράσει η διοίκηση της Cosmote TV, αν, δηλαδή, θα επιστρατεύσει δημοσιογράφο εκτός καναλιού (όπως έχει γίνει στο παρελθόν σε αντίστοιχες απεργίες) προκειμένου να περιγράψει το παιχνίδι. Όποια κι αν είναι η κίνηση, θα ξεκαθαριστεί τις προσεχείς ώρες. 

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) σε έκτακτη συνεδρίαση την 1η/2ου/2024 αποφάσισε την προκήρυξη 24ώρης απεργιακής κινητοποίησης από τις 6:00 πμ την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 έως τις 6:00 π.μ. την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 για όλους τους δημοσιογράφους, που απασχολούνται στην COSMOTE TV με αιτήματα:

Ø τον επανακαθορισμό των όρων των συμβάσεων εργασίας,

Ø την καταβολή αμοιβής για νυχτερινή απασχόληση και εργασία την Κυριακή, και τέλος

Ø την καταβολή οικογενειακών επιδομάτων καθώς και αποζημίωσης για εργασία σε ημέρες εβδομαδιαίας ανάπαυσης και εργασία εκτός έδρας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην απεργία, αφού μόνο μέσα από συλλογικούς και οργανωμένους αγώνες μπορεί να δοθεί λύση σε χρονίζοντα προβλήματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο