Ο Κάρλος Καρβαλιάλ προετοιμάζει τον Ολυμπιακό για ένα από τα πιο κρίσιμα ντέρμπι της χρονιάς. Διότι τέτοιο είναι το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό το βράδυ της Κυριακής. Όχι τελικός, αλλά ένα 90λεπτο που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό πώς θα πορευτούν οι ερυθρόλευκοι στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου της φετινής Super League. 

Το ενδιαφέρον στην προσέγγιση του Πορτογάλου για το παιχνίδι με τους Πράσινους, είναι πως δεν δείχνει να σκοπεύει να αλλάξει πράγματα σχετικά με τα προηγούμενα δύο, τα οποία οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε ισάριθμες ισοπαλίες, αλλά και στον άτυχο αποκλεισμό από τη συνέχεια του κυπέλλου στα πέναλτι. Με τον προπονητή τον Πειραιωτών μάλιστα να μην σκοπεύει να αλλάξει ούτε σχηματισμό, αλλά ούτε και πολλά πρόσωπα στην 11άδα. 

Ντεμπούτο Κάρμο για τον Ολυμπιακό απέναντι στον Παναθηναϊκό

Στην άμυνα η αλλαγές είναι αναγκαστικές από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Παναγιώτης Ρέτσος. Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο και Ορτέγκα θα είναι η τετράδα που θα πάρει θέση μπροστά από τον Πασχαλάκη με τον υψηλώσμο στόπερ που αποκτήθηκε από την Πόρτο να πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση στην ενδεκάδα των Πειραιωτών. Με τη μεσαία γραμμή να αποτελείται από τους Τσικίνιο, Έσε, Αλεξανδρόπουλο, καθώς ο Κάρλος Καρβαλιάλ έχει κατασταλάξει στο 4-3-3 ως ιδανικό σχηματισμό για να πάρει τα ηνία του ντέρμπι.

Οι πρώτες δηλώσεις του Κάρμο στο Olympiacos TV! /  Carmo’s first statements on Olympiacos TV!

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι, ωστόσο, αφορά στην επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού. Ο μόνος που είναι αδιαπραγμάτευτα βασικός για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι ο Γιώργος Μασούρας. Σε θέση εξτρέμ. Η πλευρά που θα αγωνιστεί θα εξαρτηθεί από τον δεύτερο ακραίο επιθετικό. Ο οποίος μπορεί να μην είναι ο Κώστας Φορτούνης. Για την ακρίβεια με βάση τα τωρινά δεδομένα, ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν φαντάζει το φαβορί για μια θέση στο αρχικό σχήμα. Θέση η οποία φαίνεται ότι έχει πρώτο διεκδικητή τον Ομάρ Ρίτσαρντς και... 3ο τον Ντανιέλ Ποντένσε.

Ο Ελ Κααμπί απειλεί τον Ναβάρο στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού

Σε αντίθεση με τους εξτρέμ, θεωρητικά η συζήτηση για τον βασικό επιθετικό θα έπρεπε να έχει ήδη κλείσει. Ωστόσο από τη στιγμή που επέστρεψε υγιής ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί και είναι σε καλή κατάσταση, η θέση του Φραν Ναβάρο αμφισβητείται. Με τον Μαροκινό να είναι ένας πιο καθαρός επιθετικός, πιο... επιθετικός από τον Ισπανό και περισσότερο ταιριαστός στο παιχνίδι που θέλει να παίξει ο Καρβαλιάλ. Ο οποίος, πάντως έχει σε πρώτο πλάνο τον Ναβάρο. Παρότι ο ίδιος ζήτησε επίμονα την επιστροφή του Ελ Κααμπί, σε χρόνο ρεκόρ μετά το τέλος του Κόπα Άφρικα.

Όλα τα παραπάνω διλήμματα δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσουν παρά λίγες ώρες πριν την έναρξη του ντέρμπι. Με το τεχνικό επιτελείο να ζυγίζει όλα τα δεδομένα, πριν πάρει την τελική του απόφαση.