Ο Ολυμπιακός πέρασε με σχετική άνεση από την Πάτρα νικώντας τον Προμηθέα με 57-81, στην πρεμιέρα του Μόουζες Ράιτ (16π. 6ρ.) στην Basket League. Ο Αμερικανός ψηλός ήταν εξαιρετικός και έδειξε ότι όσο περνάει ο καιρός θα είναι ικανός να δώσει όλο και περισσότερες λύσεις. Ο Τόμας Γουόκαπ (7π. 7ασ.) ηγήθηκε εκ νέου τις στιγμές που οι Πατρινοί πλησίασαν με τον Κάνααν να υπογράφει το καθοριστικό ερυθρόλευκο σερί της τρίτης περιόδου που χάρισε την εύκολη νίκη των Πειραιωτών στο τέλος. Σκόραραν και οι 11 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας (προφυλάχθηκε ο Γουίλιαμς-Γκος), άστοχος ο... εγωιστικός Χέιλ (14π. 6/18 σουτ) για τους γηπεδούχους.

Γουόκαπ σέρβιρε, Ράιτ και Πίτερς εκτελούσαν για τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα

Ολυμπιακός και Προμηθέας ξεκίνησαν δυναμικά με τους ερυθρόλευκους να βρίσκουν προβάδισμα 0-5 με εντυπωσιακό σουτ του Γουόκαπ το οποίο ανέτρεψαν αμέσως οι Πατρινοί.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywdwyjhb6ht)

Η διαφορά για τους ερυθρόλευκους έγινε μετά το τηλεοπτικό τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα όπου ο Τόμας Γουόκαπ άρχιζε να οργανώνει τον έναν αιφνιδιασμό καλύτερα από τον άλλον.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyweezdinq69)

Ο Μόουζες Ράιτ είχε αρχίσει ζεστός και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Πίτερς. Η άμυνα των παικτών του Μπαρτζώκα ήταν δυναμική με τους Πατρινούς να μην ξεκινούν καλά από την περίμετρο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywen19fkllt)

Μήτρου-Λονγκ και Πετρούσεφ θωράκισαν το προβάδισμα του Ολυμπιακού στο ημίχρονο

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Μπαρτζώκας εμπιστεύτηκε το δίδυμο των Μήτρου-Λονγκ και Λούντζη στην περιφέρεια ξεκουράζοντας τον Γουίλιαμς-Γκος. Οι δυο τους με εξαίρεση κάποιους διαδοχικούς πόντους του Χέιλ τα πήγαν καλά στην άμυνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyweqxeophy1)

Στην επίθεση ο Ελληνοκαναδός γκαρντ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του (πάνω που ο Μπαρτζώκας ήθελε να τον... αλλάξει) και οι ερυθρόλευκοι αύξησαν εκ νέου τη διαφορά.

Το καλύτερο διάστημά τους, όμως, ήρθε ξανά μετά από τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα ο οποίος ήταν έξαλλος μετά από δύο επιπόλαιες επιθετικές ενέργειες του Λαρεντζάκη. Ο Πετρούσεφ ήταν εκείνος που ολοκλήρωσε το καλό διάστημα του Ολυμπιακού μέχρι την ανάπαυλα με τον Κάνααν να κάνει και εκείνος εξαιρετική δουλειά στο τελευταίο τρίλεπτο που αντικατέστησε τον Λούντζη.

Πλησίασε ο Προμηθέας στην τρίτη περίοδο, αλλά ο Ράιτ δεν είχε αντίπαλο

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Χάντερ Χέιλ θέλησε μόνος του να κάνει την ανατροπή (όπως συνέβαινε σχεδόν σε όλο το ματς). Στην αρχή το κατάφερε (με εξαίρεση μια εντυπωσιακή τάπα που δέχθηκε από τον Ράιτ) με τον Προμηθέα να φτάνει μέχρι και το -3 (40-43, 42-45). 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywf9pgyc4qh)

Τότε όμως ο Τόμας Γουόκαπ ξύπνησε στην αρχή σκοράροντας και έπειτα δημιουργώντας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywfr2gpj4p5)

Η άμυνα του Ολυμπιακού έσφιξε πολύ περισσότερο ενώ στην επίθεση η μπάλα πήγαινε όλο και συχνότερα στα χέρια του εξαιρετικού Μόουζες Ράιτ ο οποίος κάρφωνε την μία μπάλα μετά την άλλη. Ο Κάνααν υπέγραψε ένα 12-0 των ερυθρόλευκων για το +15 (42-57) με την τρίτη περίοδο να κλείνει στο 45-63.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywfuctqem8h)

Ο ρυθμός έπεσε αλλά τίποτα δεν άλλαξε και ο Ολυμπιακός έφυγε με το διπλό

Οι ελπίδες του Προμηθέα για μια νίκη-έκπληξη είχαν εξανεμιστεί μετά το σερί των ερυθρόλευκων στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Πάπας προσπάθησε να πάρει ενέργειες κόντρα στην πρώην ομάδα του αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι ουσιώδες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywg067s86td)

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με τον Λαρεντζάκη να μην μπορεί να βρει το δρόμο προς το καλάθι. Λούντζης και Μήτρου-Λονγκ όμως έβαλαν τη σφραγίδα τους και η αναμέτρηση κύλησε για τα καλά υπέρ των ερυθρόλευκων με τον Τανούλη να σκοράρει ΚΑΙ εκείνος κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywgfmkogu1t)

Τα δεκάλεπτα: 11-21, 28-39, 45-63, 57-81

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική της αναμέτρησης