Η Άρσεναλ πήρε τεράστια νίκη απέναντι στη Λίβερπουλ (3-1) την οποία έφτασε στο -2 με τη μάχη του τίτλου στην Premier League να κορυφώνεται μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και των δύο σημερινών μονομάχων. Άλισον και Ράγια έθεσαν γερές υποψηφιότητες, όμως το "Χρυσό Βατόμουρο" πήρε ο Βραζιλιάνος των "Κόκκινων" ο οποίος σέρβιρε στο πιάτο το δεύτερο γκολ των "Κανονιέρηδων" οι οποίοι είχαν δει λίγο πριν τον Ράγια με τον Σαλίμπα να κάνουν δώρο την ισοφάριση. Ο Τροσάρ έβαλε το "κερασάκι στην τούρτα" και ο Αρτέτα πανηγυρίζει... σαν τρελός!

A BIG THREE POINTS! | Arsenal vs Liverpool (3-1) | Highlights | Saka, Martinelli, Trossard

Ανώτερη η Άρσεναλ στο ξεκίνημα, προηγήθηκε με γκολ του Σάκα

Η Άρσεναλ ήταν εμφανώς ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Αρτέτα μπήκαν με το πόδι στο γκάζι και έχασαν μοναδική ευκαιρία με τον Σάκα στο 10ο λεπτό. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως ο Άγγλος εξτρέμ πήρε το... ριμπάουντ και "έσωσε" τον Χάβερτς ο οποίος αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Άλισον.

Οι "Κανονιέρηδες" συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι όμως όσο κι αν πατούσαν περιοχή είτε μετά από φάσεις που δημιουργούσαν μέσω άριστης κυκλοφορίας, είτε μέσω της αφόρητης πίεσης στο "build up" των "Κόκκινων, δεν κατάφερναν να περάσουν το τείχος των Φαν Ντάικ και Κονατέ. Τις μόνες φορές που το κατάφεραν, ο Άλισον ήταν εκεί για να τους περιμένει. Οι παίκτες του Κλοπ προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση αλλά μάταια.

Ράγια (κυρίως) και Σαλίμπα έκαναν δώρο την ισοφάριση στη Λίβερπουλ

Και ενώ όλα έδειχναν πως η Άρσεναλ θα πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια, μια ασυνεννοησία του Σαλίμπα με τον Ράγια οδήγησε στην ισοφάριση η οποία χρεώθηκε ως αυτογκόλ του... μόνου που δεν έφταιγε Γκάμπριελ. Ο Σαλίμπα κάλυψε την μπάλα, ο Ράγια την περίμενε αντί να πέσει πάνω της και ο Ντίαζ την τσίμπησε στέλνοντας την στο κορμί του Βραζιλιάνου στόπερ. Κι ο Ράμσντεϊλ από τον πάγκο θυμόταν την φανταστική περσινή του εμφάνιση κόντρα στη Λίβερπουλ. 

Η Λίβερπουλ μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο όμως μετά από ένα πεντάλεπτο η Άρσεναλ ισορρόπησε με τον Όντεγκαρντ να χάνει σημαντική ευκαιρία. Καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε κάποια σημαντική φάση έκτοτε με την ομάδα του Αρτέτα να είναι σε σαφώς πιο παθητικό ρόλο. 

Ο Άλισον έδωσε το 2-1 στην Άρσεναλ με την γκάφα της χρονιάς 

Όπως λοιπόν και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο, η ομάδα που δεν είχε τον έλεγχο σκόραρε από το πουθενά. Αυτή τη φορά όμως άλλαξαν οι ρόλοι και την γκάφα της χρονιάς έκανε ο Άλισον ο οποίος βγήκε εκτός περιοχής αλλά αντί για την μπάλα πέτυχε τον... Φαν Ντάικ και ο Μαρτινέλι έβαλε το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του κάνοντας το 2-1 στο 67'. 

Ο ΜακΆλιστερ προσπαθούσε με μακρινά σουτ να αγχώσει έστω τον Ράγια, με τον Ισπανό όμως να έχει ξεπεράσει το "σοκ" της ισοφάρισης όντας σταθερότατος στο δεύτερο μέρος. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε για την Άρσεναλ με κεφαλιά του Κίβιορ ο οποίος ανενόχλητος σημάδεψε με το κεφάλι τον Άλισον.

Το χειρότερο ματς του Άλισον σφραγίστηκε με το τρίτο γκολ του Τροσάρ

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Χάβερτς πήρε έξυπνα τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κονατέ ο οποίος άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες στο 88'. Το πάρτι των "Κανονιέρηδων" κορυφώθηκε με το γκολ του Τροσάρ στο 90+2' ο οποίος πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Άλισον που ήταν... σκιά του εαυτού του σε ένα παιχνίδι που η ομάδα του τον χρειαζόταν περισσότερο από ποτέ.