Το Περιστέρι συνεχίζει ακάθεκτο στην τρίτη θέση της Basket League χτίζοντας και... διαφορά αφού πέρασε και από το "Γιάννης Μπουρούσης" κερδίζοντας με σκορ την Καρδίτσα. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη είχε τον Ράγκλαντ (19π. 10ρ.) σε άλλη μια μεστή εμφάνιση και τον Τόμπσον (16π. 11ρ.) να επιστρέφει στο δεύτερο ημίχρονο αλλαγμένως προς το... πολύ καλύτερο μετά τα 3 φάουλ που έκανε στα πρώτα δύο λεπτά της αναμέτρησης ενώ και ο Μήτρου-Λονγκ έδωσε σημαντικές βοήθειες.

Οι Θεσσαλοί πήραν 17 επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο δεν κατάφερε να κάνει κάτι ανάλογο και αρκέστηκε στην ήττα. Φανταστικός ο Μακ (29π. 8ρ.), εξαιρετικός στο πρώτο μέρος ο Γουάιτ (15π. 8ρ.), προσπάθησε ο Γιάνκοβιτς (17π. 4ρ. 4ασ. 5λ.). 

Τρία φάουλ ο Τόμπσον στο ξεκίνημα αλλά ο Ράγκλαντ είχε τον Ρένφρο να τελειώνει τις φάσεις

Ο Τρέβορ Τόμπσον έκανε πολύ νωρίς τρία φάουλ και ανάγκασε τον Βασίλη Σπανούλη να αλλάξει εν μέρει τη φιλοσοφία του στο ξεκίνημα. Ο Τζο Ράγκλαντ όμως δεν είχε κανένα πρόβλημα (όπως άλλωστε συμβαίνει συχνά) να συνεργαστεί με τον Ρένφρο και το Περιστέρι πήρε από νωρίς διαφορά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywi9r0jdf1l)

Ο Ντάνγκουμπιτς ξεκίνησε και εκείνος "ζεστός" και έδωσε σημαντικές βοήθειες επιθετικά αλλά και αμυντικά καθώς μόνο οι Μακ και Γουάιτ μπορούσαν να απειλήσουν την άμυνα των παικτών του Σπανούλη. Το τρίποντο του Κένι Γουίλιαμς ήρθε να σφραγίσει το εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο των φιλοξενούμενων.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywicv8td435)

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ελάιτζα Μήτρου-Λονγκ οδηγούσε τους φιλοξενούμενους επιθετικά. Όμως γύρω στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου ο Γουάιτ πήρε από το χέρι την ομάδα του και την έφτασε μέχρι και το -3 (36-39) με τον Ζούγρη να παλεύει στην άμυνα αλλά να μην μπορεί να κάνει τη διαφορά στην επίθεση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywin2w9zj0p)

Η επιστροφή του Τρέβορ Τόμπσον στο τέλος του ημιχρόνου έδωσε ένα ικανότατο σημείο αναφοράς στην επίθεση του Περιστερίου το οποίο διεύρυνε εκ νέου το προβάδισμά του στο ημίχρονο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywisqik95a9)

Ο Τόμπσον γύρισε αγριεμένος και μαζί με Ράγκλαντ και Λοβ υπέγραψαν τον θρίαμβο του Περιστερίου

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Τρέβορ Τόμπσον ήταν... αγριεμένος. Ο Αμερικανός σέντερ συνεργαζόταν άψογα με τον Ράγκλαντ και φόρτωνε με πόντους το καλάθι της Καρδίτσας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywjntwuvfa9)

Με τον Τζερμέιν Λοβ να έχει επίσης ανεβάσει την απόδοσή του, το Περιστέρι βρήκε ξανά υψηλότατες επιθετικές επιδόσεις σκοράροντας 26 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο ενώ από πλευράς γηπεδούχων οι ΜακΚάλουμ και Μπιουκάναν δεν συνδέονταν με το καλάθι.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ψυχολογία δεν ήταν υπέρ των παικτών του Παπανικολόπουλου οι οποίοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να κρατούν τη διαφορά στις παρυφές των 10 πόντων (75-85) με ένα ξέσπασμά τους να κάνει έξαλλο τον Σπανούλη.

Αυτό το ξέσπασμα έδωσε στους γηπεδούχους μια... αχτίδα ελπίδας ενώ από το Περιστέρι μόνο ο Ντάνγκουμπιτς έδειξε να ξυπνά μετά τις φωνές του προπονητή του πετυχαίνοντας μεγάλο σουτ για το 78-88 επαναφέροντας τη διαφορά στο +10. Η επιστροφή του Τόμπσον, σφράγισε και τυπικά τη νίκη που διευρύνει το προβάδισμα των Περιστεριωτών στην τρίτη θέση της Basket League. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywjxywfox6h)

Τα δεκάλεπτα: 17-29, 42-49, 62-75, 84-95