Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς είναι ένα πρόσωπο συμβολικό για τη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού. Ξεχωριστό, συνολικά για την εποχή Βαγγέλη Μαρινάκη στον σύλλογο. Ηταν η πρώτη πρόσληψη στελέχους που έκανε ο ισχυρός άνδρας της Ερυθρόλευκης ΠΑΕ το καλοκαίρι του 2010, ελάχιστες ημέρες αφότου πραγματοποίησε το παιδικό του όνειρο και πήρε στα χέρια του τους Ερυθρόλευκους. Τον έκανε σύμβουλό του σε μεταγραφικά θέματα και κυρίως έναν από τους πλέον στενούς συνεργάτες του.

Σχεδόν 14 χρόνια μετά και αφότου είχε επιστρέψει το 2017, ως συνεργάτης του Μπέσνικ Χάσι και επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ, για να φύγει εκ νέου το 2018, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς γύρισε στο Ρέντη εν έτει 2024. Με νέο «τίτλο» (σ.σ. Αθλητικός Διευθυντής). Και με μια βαριά υποχρέωση. Να αλλάξει την κατάσταση που επικρατεί στον Ολυμπιακό. Σε πρώτη φάση, ψυχολογικά. Και εν συνεχεία να προετοιμάσει την επόμενη ημέρα. Σε όλα τα επίπεδα.

Η αποτυχία Κορδόν, Άλβες που έφερε ξανά τον Κοβάσεβιτς στον Ολυμπιακό

Ο Κοβάσεβιτς γυρίζει να κάνει ό,τι δεν έκαναν οι προκάτοχοί του, Αντόνιο Κορδόν και Πέδρο Αλβες. Οι τέως αθλητικοί διευθυντές των Ερυθρόλευκων απέτυχαν. Ο πρώτος παταγωδώς. Ο δεύτερος, διότι έκανε ενέργειες που έδειξαν ότι δεν είναι έτοιμος για αυτό το επίπεδο. Χρεώθηκε τις καθυστερήσεις σε σημαντικές μεταγραφές, τις χωρίς ουσιαστικό προγραμματισμό κινήσεις στην αγορά του Ιανουαρίου, αλλά και το γεγονός ότι δεν είχε την παραμικρή επιρροή στην ομάδα, ως όφειλε βάσει της κομβικής θέσης του στο οργανόγραμμα. Δεν ήταν, με λίγα λόγια, «ασπίδα» στον προπονητή στο προπονητικό κέντρο και ο «κακός» της ομάδας. Κάτι που έπρεπε να κάνει, ως επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Εκείνο που έχει αξία να αναφέρουμε είναι ότι ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς επιστρέφει στο Ρέντη μετά από 6 χρόνια, αλλά δεν θα είναι μόνος του. Καθώς υπάρχει απόφαση της διοίκησης και της ιδιοκτησίας, μαζί με τον Κριστιάν Καρεμπέ, που θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο στο νέο οργανόγραμμα, να γίνει ό,τι είναι δυνατό, ώστε να μπορέσουν να «συνεφέρουν» το ποδοσφαιρικό τμήμα και να δώσουν ξανά ταυτότητα "Ολυμπιακού" στην ομάδα. Να κάνουν τους ποδοσφαιριστές και όσους εμπλέκονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα, να έχουν διαφορετική λογική και προσέγγιση στα «θέλω», τα «πρέπει» και τους στόχους του συλλόγου.

Darko Kovacevic (2007-2009) Όλα τα Γκολ με τον Ολυμπιακό

"Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους" το μήνυμα στον Ολυμπιακό

Από τον Ολυμπιακό προκύπτει η ξεκάθαρη θέση πως η ομάδα συνεχίζει να διεκδικεί, με τις όποιες πιθανότητες έχει, το πρωτάθλημα, ενώ σημειώνεται επιπλέον ότι «έχουμε μπροστά μας Ευρώπη και ήρθε η ώρα όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταθούν στο ύψος του Συλλόγου».

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι η επιλογή του Κοβάσεβιτς, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του Καρεμπέ, έχει και μια δεύτερη ανάγνωση. Διότι πρόκειται για δυο σπουδαίους παίκτες, που τίμησαν τη φανέλα του Ολυμπιακού, δύο τεράστιες παγκόσμιες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες, που ως άνθρωποι που γνωρίζουν τις ποδοσφαιρικές αγορές και έχουν γνωριμίες παντού, θα πρέπει να κάνουν τις ενέργειες που απαιτούνται, ώστε ο Ολυμπιακός να ενισχυθεί ουσιαστικά και σωστά το καλοκαίρι. Και όχι «μονόπατα», όπως συνέβη τον φετινό Ιανουάριο.

Το μέλλον του Κάρλος Καρβαλιάλ στον Ολυμπιακό

Κλείνοντας, σε ό,τι έχει να κάνει με τον Κάρλος Καρβαλιάλ, είναι σαφές ότι και ο ίδιος φέρει μεγάλη ευθύνη για την εικόνα του Ολυμπιακού και το γεγονός ότι ανέλαβε με την ομάδα στο -3 από την κορυφή και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο -9. Με τους Πειραιώτες να μην παίζουν το ποδόσφαιρο που αρμόζει, τόσο στην ποιότητα του ρόστερ, όσο και τις απαιτήσεις του συλλόγου.

Αλλά είναι εξίσου σαφές ότι δεν θα παρθούν αποφάσεις εν βρασμώ. Καθώς ο Ολυμπιακός δεν θέλει να κάνει βιαστικές επιλογές. Αν και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε και την αντίδραση του Πορτογάλου τεχνικού, για τον οποίο ο Αλβες δημόσια είχε παραδεχθεί πως ήταν δική του επιλογή.