Η ΑΕΚ τελείωσε τον πρώτο γύρο στον τέταρτο όμιλο για τη φάση των "16" του Basketball Champions League με ήττα από την ισπανική Μούρθια στα Λιόσια, 84-79. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου, που έχει ξεκινήσει... αδοκίμως τη θητεία του στον πάγκο της ΑΕΚ, δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης σε αυτήν τη φάση της διοργάνωσης και θα είναι δύσκολο, πια, να προλάβει ακόμα και το δεύτερο του ομίλου, δηλαδή τη Χαποέλ Χολόν ή τον Προμηθέα, και να περάσει στα προημιτελικά. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyy7l13fohqh)

ΑΕΚ-Μούρθια: Ηττήθηκε στις λεπτομέρειες 

Η ομάδα του Ζούρου είχε πιθανότητες ακόμα και με έξι πόντους πίσω στο σκορ, 84-78, με 1'12'' να απομένουν, με τον Τσεϊσόν Ραντλ να μην εκμεταλλεύεται το φάουλ που κέρδισε στο τρίποντο, και να χάνει δύο βολές από τις τρεις που επιχείρησε. Η Μούρθια ήταν καλύτερη στις λεπτομέρειες, αν και η ΑΕΚ αρνήθηκε να παραδοθεί. Οι Ισπανοί βρήκαν τον τρόπο να διαχωρίσουν εαυτόν κατά την τελευταία περίοδο, και ειδικά μετά το 74-75, στο οποίο μείωσε η ΑΕΚ, να κάνουν ένα επιμέρους, αλλά πολύτιμο, 5-0 και να φτάσουν στο 80-74, με 2'26'' να απομένουν. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyy7mkpj2m2h)


Η ΑΕΚ αρνήθηκε να παρατήσει το ματς μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, άλλωστε ακόμα και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ, 52-60, προς τα τέλη της τρίτης περιόδου, υπήρχαν προοπτικές για να επιστρέψει. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyy80da026wp)


Δεν το έκανε και τώρα πρέπει να ανέβει ένα βουνό για να προκριθεί, αφού χρειάζεται να κάνει τρία στα τρία στο δεύτερο γύρο, νικώντας, δηλαδή, εκτός έδρας και την πρωτοπόρο Μούρθια, και συγχρόνως η δεύτερη ομάδα, της οποίας θα υπερέχει στην ισοβαθμία αφού θα την έχει νικήσει με μεγαλύτερη διαφορά από εκείνη που έχασε στον πρώτο γύρο, να ηττηθεί δύο φορές στα ματς που απομένουν για τη λήξη της φάσης των "16". 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyy8btacarop)

Η διοργάνωση κάνει... διάλειμμα. Επόμενο παιχνίδι για την ΑΕΚ είναι την Τρίτη, 5 Μαρτίου, με τη Χαποέλ Χολόν, εντός έδρας. Οι Ισραηλινοί επικράτησαν της "Ένωσης" 79-68 στη Βουδαπέστη, στον πρώτο γύρο.