Με σημαντικά παιχνίδια για τα ευρωπαϊκά κύπελλα Γερμανίας, Αγγλίας και Ιταλίας ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της Τρίτης, 6 Φεβρουαρίου, για την προηγμένη ποδοσφαιρική Ευρώπη. 

Στο DFB Pokal, το γερμανικό κύπελλο δηλαδή, εγένετο... ματσάρα. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν, πρωτοπόρος στη βαθμολογία της Bundesliga, προκρίθηκε στα ημιτελικά με το 3-2 επί της Στουτγάρδης στην "Μπαϊαρίνα", σε παιχνίδι που έμεινε πίσω δύο φορές. Ο Αντόν άνοιξε το σκορ στο 11' για τη Στουτγάρδη και ο Φούριχ έκανε το 2-1 στο 58', ωστόσο η Μπάγερ ισοφάρισε πρωτίστως στο 50', με τον Άντριχ, ενώ ο Αντλί ισοφάρισε στο 66'. 

Οι γηπεδούχοι σκόραραν την ώρα που η κοινή λογική έδειχνε... παράταση, στο 90+4', με την κεφαλιά του Τζόναθαν Τα από σέντρα του Βιρτς. Αυτό ήταν το 30ό διαδοχικό παιχνίδι στο DFB Pokal που οι "ασπιρίνες" πετυχαίνουν από τουλάχιστον ένα γκολ. 

Η Λεβερκούζεν είναι πλέον στα ημιτελικά, με Φορτούνα Ντίσελντορφ (και Χρήστο Τζόλη), Καϊζερσλάουτερν, ενώ το παλίμψηστο των τεσσάρων θα ολοκληρωθεί μετά το παιχνίδι της Σααρμπρίκεν με την Γκλάντμπαχ. Έχει προκριθεί στη φάση των "16" του Europa League. Τέλος, είναι πρώτη στην Bundesliga, με δύο βαθμούς πάνω από την Μπάγερν Μονάχου, την οποία υποδέχεται το απόγευμα του Σαββάτου, στις 19:30, σε παιχνίδι που μπορεί να είναι σταθμός για το γερμανικό ποδόσφαιρο. 

Ευρωπαϊκά κύπελλα: Χωρίς γκολ το Μαγιόρκα-Σοσιεδάδ

Μαγιόρκα και Σοσιεδάδ έμειναν στο 0-0 στον πρώτο ημιτελικό του Copa del Rey. Στο περίφημο "Son Moix" οι γηπεδούχοι ήταν νωθροί, η Σοσιεδάδ πατούσε σαφώς καλύτερα στα πόδια της, αλλά το γκολ δεν ήρθε, με τους Βάσκους να έχουν δύο κλασικές ευκαιρίες με τον Σαντίκ να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης, μια και ο δεύτερος ημιτελικός, που είναι προγραμματισμένος για τις 22:30 της 27ης Φεβρουαρίου, θα γίνει στην έδρα τους. 

Ατλέτικο Μαδρίτης και Αθλέτικ Μπιλμπάο θα τεθούν αντιμέτωπες την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου, στις 22:30 στο Metropolitano. 


FA Cup: Πέρασαν εύκολα, Κόβεντρι και Σαουθάμπτον, στην παράταση η Λιντς  



Τρεις ομάδες οι οποίες κλήθηκαν να παίξουν σε επαναληπτικό για τον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας προκρίθηκαν στη φάση των "16" της διοργάνωσης. 

Η Λιντς μπορεί να φαίνεται από το τελικό σκορ, 4-1 εκτς έδρας την Πλίμουθ Αρτζάιλ, ότι προκρίθηκε εύκολα, αλλά στην πραγματικότητα βρήκε τρία γκολ στην παράταση. Η Κόβεντρι νίκησε 4-1 τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ και η Σαουθάμπτον 3-0 τη Γουότφορντ εντός έδρας. Την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου, θα γίνουν οι άλλοι δύο επαναληπτικοί, με τη Νότιγχαμ Φόρεστ να υποδέχεται την Μπρίστολ Σίτι και την Άστον Βίλα να παίζει στο Μπέρμιγχαμ με την Τσέλσι.