Ο Τάσος Δουβίκας ζει το όνειρο του με την Θέλτα στην ανταγωνιστική La Liga. Έχει βάλει συνολικά 10 γκολ, τα 4 από αυτά στο πρωτάθλημα και τα 6 στο κύπελλο, όπου στην παρούσα φάση είναι πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Όλα αυτά έγιναν με την θέληση, το πάθος και το πείσμα που έχει δείξει ο Τάσος Δουβίκας, σε αυτή την μικρή, σχετικά, αλλά με μεγάλο ενδιαφέρον ποδοσφαιρική ιστορία.

Το καλοκαίρι του 2020 ο Αστέρας Τρίπολης αφήνει τον Τάσο Δουβίκα να πάει στον Βόλο, με ένα μικρό αντίτιμο, που δεν ξεπερνάει τις 400.000 ευρώ, ίσως και λίγο παραπάνω.

Έγραψε ιστορία ο Τάσος Δουβίκας

Το καλοκαίρι που μόλις πέρασε ο 24χρονος πλέον επιθετικός, πουλήθηκε από την Ουτρέχτη στην Θέλτα αντί του ποσού των 12.000.000 ευρώ!

Είναι η ακριβότερη πώληση στην ιστορίας της ολλανδικής ομάδας, στην οποία ο διεθνής επιθετικός εκτοξεύθηκε και συνεχίζει να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα.

Όνειρα που τα έκανε ακόμα και όταν ήταν σε μικρή ηλικία, εκεί στο Άργος, όπου γεννήθηκε, παίζοντας συνέχεια μπάλα. Σαν παιδί που ήταν, αυτό το έκανε κυρίως, στις ελεύθερες ώρες του.

Τα εντατικά που κάνει πάντα ο Τάσος Δουβίκας

Όταν δεν είχε διάβασμα, έπαιρνε μια μπάλα κι έπαιζε με την παρέα. Με τον πατέρα του, να είναι προπονητής σε ομάδες μικρών ηλικιών, αλλά και τον θείο του, βαθιά ποδοσφαιρόφιλο, δεν άργησε να το βλέπει με την προοπτική της καριέρας.

Το μυστικό του πάντα ήταν οι έξτρα προπονήσεις. Ο Τάσος Δουβίκας δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που είχε απλά το ταλέντο. Δούλεψε σκληρά για να το εξελίξει. Καθώς έκανε πάντα και συνεχίζει να το κάνει, ατομικές προπονήσεις.

Γνωρίζει καλά πως πάντα υπάρχουν ατέλειες για να διορθώσει. Η πορεία του έχει τέτοια σκαμπανεβάσματα που θα μπορούσαν να γίνουν και ταινία. Για να την βλέπουν οι επίδοξοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και να παίρνουν παραδείγματα.

Η μεταγραφή στον Βόλο τ' άλλαξε όλα

Το ξεπέταγμα του έκανε στην ακαδημία του Αστέρας Τρίπολης. Έβαζε το ένα γκολ μετά το άλλο σε ανάλογα αναπτυξιακά πρωταθλήματος. Το όνομα του κυκλοφορούσε σε περίοπτη θέση σε διάφορες πλατφόρμες σκάουτινγκ κι έτσι δεν άργησαν να έρθουν ομάδες από το εξωτερικό για να τον παρακολουθήσουν.

Η σχέση του με τον Αστέρα Τρίπολης «χάλασε» από την στιγμή που ήρθε πρόταση από ιταλική ομάδα, όταν ήταν 18 ετών, για δανεισμό με οψιόν αγοράς στο 1.500.000 ευρώ.

Η αρκαδική ομάδα το αρνήθηκε και άρχισε η..,. πτώση. Σε 40 συμμετοχές έβαλε ένα γκολ με τον Αχιλλέα Μπέο να μπαίνει στην ζωή του 24χρονου επιθετικού το καλοκαίρι του 2020.

Ο πρόεδρος του Βόλου καταφέρνει να τον ντύσει με την φανέλα της ομάδας της Μαγνησίας. «Είσαι εξαιρετικός επιθετικός και πιστεύω πως μπορείς να κάνεις μεγάλη καριέρα», λέγεται πως το είπε, στις προσεγγίσεις που έκανε στον ίδιο, ενώ τα είχε καλά και με τον πατέρα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-c8lkzjqicbwh)

Αποτέλεσμα ήταν τα 10 γκολ σε 16 ματς πρωταθλήματος, αλλά και οι 3 ασίστ. Στα 22 του και σε μια ομάδα, χωρίς τους σούπερ μέσους για να τον υποστηρίξουν, κάνει τέτοια νούμερα.

Όταν ο Τάσος Δουβίκας δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Ραφαέλ Μπενίτεθ

Η συνέχεια γνωστή, πάει στην Ολλανδία και την Ουτρέχτη για να βάλει 32 γκολ σε 77 παιχνίδια. Εκείνο που δεν είναι γνωστό όμως είναι πως η La Liga ήταν πάντα το μεγάλο του όνειρο. Ο πρώτος μεγάλος στόχος καριέρας. Μαγεμένος από την ατμόσφαιρα των clasico Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα και γενικότερα τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι Iσπανοί την στρογγυλή θεά, ήθελε να παίξει κάποια στιγμή σε αυτά τα γήπεδα. Το καλοκαίρι που πέρασε είχε τρεις πολύ καλές επιλογές στα χέρια του. Τα χρήματα και στις τρεις ικανοποιούσαν την Ουτρέχτη κι έτσι ήταν στο χέρι του να επιλέξει.

Anastasios Douvikas Goal vs Ajax



Μια από αυτές τις προτάσεις ήταν από την Θέλτα. Μια ωραία καλοκαιρινή μέρα, εκεί που κάθονταν με την σύντροφο του και ηρεμούσαν, χτύπησε το τηλέφωνο του, με τον αριθμό να ήταν άγνωστος.

Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ο Ραφαέλ Μπενίτεθ. Ο έμπειρος τεχνικός, είχε αναλάβει το τιμόνι της Θέλτα και θέλησε προσωπικά να του κάνει γνωστό το πόσο τον ήθελε στην ομάδα του. Το να μιλάει με ένα μεγάλο όνομα από τον χώρο του ισπανικού ποδοσφαίρου δεν είναι τόσο απλό.

Τα όσα είπαν οι δυο τους στην αγγλική διάλεκτο ήταν αρκετά. Ο Τάσος Δουβίκας κολακεύτηκε κι έτσι είπε το ναι στην Θέλτα. Πήγε σε μια από τις πλέον ιστορικές ομάδες της La Liga, με ένθερμο κοινό και φυσικά το όνειρο του να αγωνιστεί στην Ισπανία γίνεται πραγματικότητα.

INSIDE 23/24 #9 📺 Tasos Douvikas llega al Olimpo celeste 🇬🇷



Λίγοι θα γνωρίζουν πως θα κάνει και… εντατικά προκειμένω να παρουσιαστεί πανέτοιμος. Το ισπανικό ποδόσφαιρο είναι γρήγορος, υπάρχουν πολλοί γκολτζήδες και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Μέχρι στιγμής έχει βάλει 6 γκολ σε 5 ματς στο κύπελλο και είναι ο πρώτος της σκόρερ για φέτος στην διοργάνωση, στην οποία πλέον δεν συνεχίζει καθώς αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Στο πρωτάθλημα, έχει φτάσει τα 4 γκολ σε 19 αγώνες. Μάλιστα προχθές μπήκε αλλαγή στο 62’ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Οσασούνα για να σκοράρει στο 90’΄και να διαμορφώσει το τελικό 3-0 μιας μεγάλης νίκης.

Οι βόλτες στο Βίγκο με την σύντροφο του και οι αναλύσεις


Το Βίγκο είναι μια πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη. Με μια πρώτη ματιά θα βρει κανείς πολλά κοινά με την πόλη του Βόλου, από την οποία ξεκίνησε και η ονειρεμένη του ποδοσφαιρική διαδρομή ο Τάσος Δουβίκας.

Μαζί του είναι και η σύντροφος του. Η καθημερινότητα τους έχει κουβέντα για μπάλα, αλλά και για τα προσωπικά τους όνειρα σαν ζευγάρι. Μαθημένος στην σκληρή δουλειά ο 24χρονος επιθετικός κάνει κι εκεί έξτρα προπονήσεις.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cx9wdq8g65w9)

Μελετάει συνέχεια τα στατικά και τις κινήσεις του. Κοιτάει πάντα δύο αλλά και τρεις φορές τα λάθη που κάνει και κοιτάει να τα διορθώσει. Πάντα κρατάει χαμηλά το κεφάλι γιατί έχει περάσει πολλά στην ποδοσφαιρική του διαδρομή, παρά το σχετικά νεαρό της ηλικίας του.

Οι ομορφιές του Βίγκο θέλουν την εξερεύνηση τους, αλλά και η μπάλα θέλει την σκληρή δουλειά της. Κάπως έτσι περνάει την καθημερινότητα του. Με λίγες βόλτες και το μυαλό στην Θέλτα και το πώς θα μπορέσει να εξελιχθεί μαζί της.

Μπαρτσελόνα-Θέλτα: 3-2 (MD 6, 23/09/2023)



Ο ανταγωνισμός με τον 36χρονο, αλλά εμβληματικό αρχηγό, Ιάγο Άσπας, αλλά και τον Νορβηγό, Γιόρκεν Στραντ Λάρσεν, είναι μεγάλος. Ωστόσο όπως εκμυστηρεύεται στο στενό του περιβάλλον, πήγε στην Θέλτα για να πετύχει και να κάνει καριέρα στην αγαπημένη του La Liga.