Ένα παιχνίδι με το βλέμμα στο μέλλον του Ολυμπιακού! Μία επιβεβαίωση του "χρυσού" που κρύβεται στις ακαδημίες του Ρέντη και που πρέπει να αποτελέσει θεμέλιο λίθο στην επόμενη μέρα των "ερυθρόλευκων". Οι "μπόμπιρες" του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου απέκλεισαν την πρωτοπόρο του ιταλικού πρωταθλήματος, Ίντερ, προσθέτοντας και δεύτερο ιταλικό "θύμα" στη διαδρομή του στο Youth League, καθώς νωρίτερα στη διοργάνωση είχαν αποκλείσει και την περσινή πρωταθλήτρια Λέτσε.

Ο Ολυμπιακός Κ19 υποδέχθηκε την Ίντερ Κ19 στο "Γ. Καραϊσκάκης" στο πρώτο παιχνίδι που διεξήχθη με κόσμο μετά από τουλάχιστον δύο μήνες. Οι Πειραιώτες αν και δεν ξεκίνησαν πολύ καλά την αναμέτρηση, στη συνέχεια ανέβηκαν και κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο επί των Ιταλών, χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη από το 90λεπτο. Έπαιξαν με δέκα από το 72ο λεπτό χάρις σε αποβολή του Παπακανέλλου αλλά άντεξαν στην πίεση της Ίντερ με το παιχνίδι να οδηγείται στην "ψυχοφθόρο" διαδικασία των πέναλτι. Εκεί ήταν πιο ψύχραιμοι οι παίκτες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου και ο Ολυμπιακός πήρε μία σπουδαία πρόκριση στους "16" του UEFA Youth League.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyyvn1b3y6dt)

Προσπαθούσε να βρει επιθετικές λύσεις ο Ολυμπιακός

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να κινούνται αναγνωριστικά με το πρώτο 15λεπτο να περνάει χωρίς κάποια αξιόλογη φάση. Οι παίκτες του Ολυμπιακού προσπαθούν να βρουν με βαθιές μπαλιές τον Χαράλαμπο Κωστούλα ενω εκείνοι της Ίντερ περιμένουν τα πάντα από τον Ντι Μάτζιο και τον Στάνκοβιτς. Ο Σέρβος χαφ είναι ο αρχηγός των "νερατζούρι" και γιος του προπονητή της Φερεντσβάρος και πρώην παίκτη της Ίντερ Ντέγιαν Στάνκοβιτς.

Απείλησε με τον Κωστούλα ο Ολυμπιακός - Είχε την κατοχή η Ίντερ

Ο ρυθμός από εκεί και μετά ανέβηκε με τους δύο αντιπάλους να κάνουν τη μία φάση μετά την άλλη. Αρχικά η Ίντερ απείλησε τον Σίνα με κοντινή κεφαλιά του Στάμπιλε, αλλά ο πορτιέρε των "ερυθρολεύκων" απέκρουσε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Ακολούθησε δίλεπτο φάσεων από πλευράς Ολυμπιακού, με τους παίκτες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου να απειλούν αρχικά με κεφαλιά του Κουτσίδη και στη συνέχεια με την προβολή του Χαράλαμπου Κωστούλα με τη μπάλα και στις δύο περιπτώσεις όμως να πηγαίνει άουτ

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyyw2b0z9vpl)

Διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού για πέναλτι στον Κωστούλα

Οι Πειραιώτες προσπαθούν να βρουν λύσεις επιθετικά, αλλά μέχρι στιγμής απειλούν μόνο από τις στημένες φάσεις και τα πολύ καλά χτύπηματα του Μουζακίτη. Σε μία από αυτές τις εκτελέσεις, οι "ερυθρόλευκοι" διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στον Κωστούλα με τον διαιτητή να δείχνει πως δεν υπάρχει τίποτα

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyywg24mdptd)

Μεγάλη ευκαιρία για την Ίντερ με το ημίχρονο να λήγει ισόπαλο

Η Ίντερ έχασε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Καματέ στο 40ο λεπτό με τον επιθετικό των "νερατζούρι" να μη μπορεί να πλασάρει όπως θέλει στην εστία του Ολυμπιακού, με το ημίχρονο να λήγει ισόπαλο ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον αγώνα παρακολουθεί ο Πασκάλ Γιάνσεν που βρίσκεται στην Ελλάδα για να συζητήσει με τους "ερυθρόλευκους" για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία τους.

Πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός - Φοβερή τριπλή χαμένη ευκαιρία

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να διαμαρτύρεται για ακόμη μία φορά για πέναλτι, με τον "άρχων" της αναμέτρησης όμως να δείχνει πως δεν υπάρχει κάποια παράβαση. Οι "ερυθρόλευκοι" πίεζαν τους αντιπάλους τους και λίγο έλειψαν να προηγηθούν με τον Κουτσογούλα να περνάει όποιον βρίσκει μπροστά του αλλά να μην πλασάρει με δύναμη τον γκολκίπερ της Ίντερ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyyxcz26w015)

Νέα τεράστια διπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Ο Πνευμονίδης αρχικά δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση μπροστά στον Ραϊμόντι σε τετ-α-τετ και στη συνέχεια ο Παπακανέλλος βγήκε μπροστά από τον αντίπαλο πορτιέρε αλλά κι εκείνος δεν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyyxeks1zhax)

Με 10 ο Ολυμπιακός - Πίεζε η Ίντερ αλλά ο Σίνας έλεγε συνεχόμενα όχι

Πάνω που ο Ολυμπιακός πίεζε για να προηγηθεί, ήρθε η φάση του 72ου λεπτού με τον Παπακανέλλο να δέχεται την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αφήνει τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες. Μία απόφαση που δεν μπορεί να δεχθεί κανένας  στο "Γ. Καραϊσκάκης" με άπαντες να διαμαρτύρονται για αυτή την απόφαση.

Η Ίντερ στην αμέσως επόμενη φάση μάλιστα έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον γκολκίπερ των Πειραιωτών, Σίνα, να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Κόσι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyyxhkdxuyzl)

Απίστευτες ευκαιρίες από Ολυμπιακό και Ίντερ και η "λύτρωση" στα πέναλτι

Φοβερή χαμένη ευκαιρία για την Ίντερ με τον Ντε Πιέρι να μην μπορεί να τελειώσει τη φάση με τον Σίνα να δείχνει απροσπέλαστος σε μία ακόμη φάση.

Αδιανόητη χαμένη ευκαιρία του Ολυμπιακού με τον Κωστούλα να παίρνει την μπάλα πίσω από τη σέντρα να αποφεύγει τον αντίπαλο του και να σερβίρει στον Λιατσικούρα, με τον παίκτη των "ερυθρολεύκων" όμως να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyyxnrndgkyh)

Στα επόμενα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα πέναλτι, με τον κόσμο του Ολυμπιακού να υποστηρίζει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας που έχουν καταθέση ψυχή τε και σώματι στον αγωνιστικό χώρο. 


Τα πέναλτι: 

1-0 Μουζακίτης 
1-1 Στάνκοβιτς
2-1 Μπάκουλας 
2-2 Ντι Μάτζιο
3-2 Χαρ. Κωστούλας
3-3 Οβούσου
4-3 Λιατσικούρας
4-4 Στάντε
5-4 Τανούλης
5-5 Σαρ
6-5 Κων. Κωστούλας
Χαμένο πέναλτι Κόσι

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyyy669sze09)

Η πιθανή αντίπαλος στους 16 του Youth Leage για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός με την πρόκριση αυτή έχει το βλέμμα του στην κλήρωση της Παρασκευής (09/02), έχοντας ως πιθανούς αντιπάλους τους εξής: Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν, Μάντσεστερ Σίτι, Πόρτο, Φέγενορντ, Λανς, Κοπεγχάγη και η Σάλτσμπουργκ, με την ομάδα του Πειραιά να αγωνίζεται το διήμερο 27-28 Φεβρουαρίου. 


Ολυμπιακός (Συλαϊδόπουλος) : Σινάς, Κων. Κωστούλας, Κουστίδης, Πρεκατές, Κουτσογούλας (88' Κατσιγούλας), Αλαφάκης ( 83' Ντάμα), Μπάκουλας, Μουζακίτης, Πνευμονίδης ( 79' Λιατσικούρας) , Παπακανέλλος, Χαρ. Κωστούλας

Ίντερ (Κίβου) : Ραϊμόντι, Κόσι, Στάμπιλε (62' Αλεξίου) , Στάντε, Έντο, Μπέρενμπουρς (85' Ντε Πιέρι), Ντι Μάτζιο, Στάνκοβιτς, Κιέτο (62' Οβούσου), Καματέ ( 70' Μοσκόνι), Σαρ