Μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού στην Τουρκία από την Αρκάς, ήταν η σειρά του Μίλωνα να αποχαιρετήσει το CEV Cup στα προημιτελικά του και της γερμανικής Λίνεμπουργκ να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης βόλεϊ στην Ευρώπη. Οι Γερμανοί νίκησαν 3-2 σετ (20-25, 25-23, 25-19, 20-25, 8-15) και στη Νέα Σμύρνη. 

Ύστερα από την ήττα του 3-0 στη Γερμανία, ο Μίλων έπρεπε να νικήσει με καθαρό σκορ για να μπορέσει να στείλει την πρόκριση στο "χρυσό σετ". Δεν τα κατάφερε, αφού στο τέταρτο σετ η Λίνεμπουργκ πήρε ένα προβάδισμα από νωρίς, το οποίο επέκτεινε για να φτάσει εν τέλει άνετα στο 19-25, αλλά το επιχείρησε. Οι παίκτες του Σάκη Ψαρρά συνάρπασαν τον κόσμο που πήγε να τους παρακολουθήσει στο κλειστό "Κροίσος Πέρσης". Ακόμα και στο πέμπτο σετ, με τη διαλυμένη ψυχολογία που επέτρεψε στη γερμανική ομάδα να προηγηθεί 2-11, ο Μίλων ενεργοποιήθηκε για να αποχαιρετήσει την Ευρώπη με αξιοπρέπεια και, παρά το 8-15, το έκανε.  

Μίλωνας-Λίνεμπουργκ: Ανατροπή με ελπίδες


Ο Μίλωνας έχασε την επαφή του στο πρώτο σετ λόγω ενός επιμέρους σκορ 5-0 που έκανε η Λίνεμπουργκ, η οποία μετέτρεψε το εις βάρος της 8-6 σε 11-8 υπέρ της. Ο Μίλων βρέθηκε ακόμα και έξι πόντους πίσω, 11-17, με μίνι σερί 3-0 πλησίασε στους τρεις, αλλά εν τέλει η Λίνεμπουργκ ήταν πολύ έμπειρη για να χάσει τη ρότα της, 20-25. 

Ωστόσο, στα δύο επόμενα σετ και με τους Γερμανούς ενδεχομένως κατατί χαλαρούς, γνωρίζοντας ότι θέλουν ένα σετ για να πάρουν την πρόκριση, οι παίκτες του Μίλωνα μπήκαν με το... μαχαίρι στα δόντια. 

Στο δεύτερο σετ ουδείς προηγήθηκε πάνω από δύο πόντους, με τον Μίλωνα να το κατορθώνει στο 11-19, αλλά βέβαια το προβάδισμά του ήταν ευμετάβλητο. Το καίριο σημείο ήταν στο 22-22 του σετ, με τους Γιορντάνοφ και Χαραλαμπίδη να παίρνουν δύο κρίσιμους πόντους. Το σετ τελείωσε με λανθασμένο σερβίς των Γερμανών. 

Το τέταρτο σετ ήταν πιο εύκολο για τον Μίλωνα, αφ' ης στιγμής δημιούργησε προβάδισμα τεσσάρων πόντων, 11-7. Το σκορ πήγε στο 14-9 και αργότερα στο 19-14 και το 20-15. Εν τέλει, οι Νεοσμυρνιώτες το πήραν 25-19.