Το ντουέτο στην καλλιτεχνική κολύμβηση είναι από τα αγωνίσματα που η Ελλάδα έχει ανελλιπή παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου ετοιμάζονται για την έβδομη διαδοχική ελληνική συμμετοχή. Η Ευαγγελία Πλατανιώτη όμως τα τελευταία χρόνια αλλά και ακόμη περισσότερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα απέδειξε πως ήρθε να ταράξει τα... νερά στις πισίνες που αγωνίζεται.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου

Παρά την εξαιρετική της παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Ευαγγελία Πλατανιώτη δεν έχει πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ο μοναδικός τρόπος να τα καταφέρει ήταν με την... βοήθεια της Σοφίας Μαλκογεώργου που είναι το ντουέτο της στην καλλιτεχνική κολύμβηση.

Η έκτη θέση στον τελικό του ελεύθερου για τις Ελληνίδες αθλήτριες, τις έφερε ένα... βήμα από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά έπρεπε να περιμένουν και τον τελικό του ομαδικού για να επιβεβαιωθεί και επίσημα. Κάτι που συνέβη τελικά, με το ελληνικό ντουέτο να βρίσκεται πλέον με κάθε επισημότητα στο Παρίσι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz0jgduj54x5)

Ισπανία και Καναδάς έστειλαν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ευτυχώς για την ελληνική αποστολή η Ισπανία και ο Καναδάς έκαναν το καθήκον τους. Η ελληνική ομάδα κατετάγη έκτη στον τελικό, ενώ η Ιταλία δεν μας… απογοήτευσε , στέλνοντας την Ελλάδα στο Παρίσι, με το τρίτο εισιτήριο του ντουέτου (Μεγάλη Βρετανία και Ολλανδία είχαν εξασφαλίσει τα άλλα δύο, κατακτώντας τη δεύτερη και την τρίτη θέση  χθες).