Ο Ολυμπιακός έχει να υπερηφανεύεται για την δουλειά που γίνεται στην ακαδημία του. Κατά καιρούς έχουν βγει πολλά ταλέντα, όπου έχουν φτάσει έως την Λίβερπουλ, ο Κώστας Τσιμίκας και όχι μόνο. Οι αναπτυξιακές ομάδες και ο τρόπος δουλειάς τους έχουν ξεπεράσει ακόμα και τα όρια της δουλειάς που κάνουν οι μεγάλες ομάδες. Μπορεί να θεωρηθεί και υπερβολή, αλλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δίνεται μεγάλη βάση στις ακαδημίες. Ο Ολυμπιακός, που βρίσκεται μέσα στις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, χρόνια τώρα, σε όλα τα επίπεδα, έχει πάρει αυτή την τεχνογνωσία.

Την έχει εμπλουτίσει και με δικές του ιδέες για να φτάσει στο σήμερα να έχει τα πιο σύγχρονα μέσα και για την ακαδημία του, αλλά και να λειτουργεί με βάση τα αυστηρά ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ο Ολυμπιακός και τα όνειρα των μικρών

Μια ακόμα πιστοποίηση των όσων συμβαίνουν στο Ρέντη ήταν και η επιτυχία της ομάδας Κ19 να προκριθεί στην φάση των «16» του UEFA Youth League.  Οι μελλοντικοί αστέρες του Ολυμπιακού ξεπέρασαν την Ίντερ, που επίσης είναι δυνατή στις ακαδημίες. Τα παιδιά του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου έδειξαν πως δεν έχουν ταβάνι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyyz63zzapmp)

 Πραγματοποίησαν μια άκρως ανταγωνιστική εμφάνιση που είχε αρχή, μέση και τέλος. Μπορεί να είναι άδικο για τα πολλά ταλέντα που υπάρχουν στην ερυθρόλευκη ακαδημία, αλλά στην παρούσα φάση η ομάδα Κ19 διαθέτει μερικά από τα καλύτερα με τα περισσότερα ήδη να είναι γνωστά.

 Τα αδέρφια Κωστούλα

Φυσικά σε αυτά ξεχωρίζουν τα αδέρφια Κωστούλα. Ο Χαράλαμπος και ο Κωνσταντίνος είναι δύο ταλέντα για τα οποία γίνεται μεγάλη κουβέντα. Ο Κωνσταντίνος ήταν αυτός που εκτέλεσε εύστοχα το έκτο πέναλτι, στην σχετικά διαδικασία και στην συνέχεια αστόχησε στο δικό της η Ίντερ, για να πάρουν την μεγάλη πρόκριση οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyyy669sze09)

 Εύστοχο πέναλτι στην σχετικά διαδικασία είχε και ο Χαράλαμπος, για τον οποίο γίνεται και λίγο περισσότερος ντόρος. Καθώς σε ηλικία 17 ετών, ο διεθνής επιθετικός είναι μέλος και της δεύτερης ομάδας του Ολυμπιακού!

Ο Χαράλαμπος έχει κατακτήσει με τον Ολυμπιακό και τα τρία πρωταθλήματα υποδομών της Super League (Κ15, Κ17 και Κ19), ενώ ο Κωνσταντίνος αναδείχθηκε πρωταθλητής την περσινή σεζόν με τους «ερυθρόλευκους» Νέους.

Ο Σταύρος Πνευμονίδης και ο Χρήστος Μουζακίτης

Ένας από τους παίκτες, που δεν είναι ακόμα γνωστός αλλά κάνει θραύση είναι ο Σταύρος Πνευμονίδης. Ο 17χρονος αριστερός εξτρέμ ήταν και από τους παίκτες που πρωταγωνίστησαν στην προχθεσινή επιτυχία. Με «φαρμακερό» αριστερό πόδι, πολύ καλά ποσοστά επιτυχίας στο ένας με έναν μπορεί κάλλιστα να αφήσει εποχή. Τα φώτα δεν έχουν πέσει πάνω του, αλλά δεν θα αργήσει να γίνει.

 Ο Χρήστος Μουζακίτης, που έκανε κατάθεση ψυχής στο κέντρο και μετά από την αποβολή που είχε ο Ολυμπιακός έδωσε ακόμα περισσότερο. Ένα «μαμούνι» στον χώρο του κέντρο του, με εκτόπισμα, πολύ καλές τοποθετήσεις και αντίληψη στην αμυντική λειτουργία ώστε να συμπληρώσει κενά που δημιουργούνται κατά την διάρκεια των αγώνων. Στα 17 του και ο Μουζακίτης για τον οποίο ήδη γίνεται μεγάλη κουβέντα.

 Το «μαμούνι», Θανάσης Κουτσογούλας

 Παρτενέρ του στο κέντρο της ομάδας Κ19 του Ολυμπιακού είναι ο Θανάσης Κουτσογούλας. Είναι κατά δύο χρόνια μεγαλύτερος κι έτοιμος ακόμα και να προωθηθεί στην πρώτη ομάδα. Άριστος στην τεχνική, με γρήγορα πόδια θεωρείται ‘ένα σύγχρονο 8άρι στο οποίο ο Ολυμπιακός έχει κάνει μια ακόμα επένδυση.

 Πρόσφατα ο Ολυμπιακός, μεταξύ των ανανεώσεων συμβολαίων που έκανε, σε νεαρούς παίκτες, ήταν και του Ισίδωρου Κουτσίδη. Ο ύψους 1.93 κεντρικός αμυντικός, στα 19 του χρόνια δείχνει εξαιρετική ωριμότητα. Στα φόρτε του και το να ξεκινάει επιθέσεις από τα μετόπισθεν, κάτι που ψάχνουν όλοι οι προππονητές στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Προσόν του το γεγονός πως χρησιμοποιεί το ίδιο καλά και τα δύο του πόδια.

 Φυσικά και τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας Κ19 του Ολυμπιακού δεν υπολείπονται σε ταλέντο και το μέλλον τους ανήκει. Είναι μια από τις πολύ καλές φουρνιές που υπάρχουν στο Ρέντη κι έχουν δέσει αρμονικά, πάντα με την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τους προπονητές τους και στην προκειμένη περίπτωση από τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο.

 Οι νεαροί «ερυθρόλευκοι» είναι η πιστοποίηση της Ακαδημίας

 Ο Ολυμπιακός είναι γνωστό πως έχει κάνει μια τεράστια επένδυση στην Ακαδημία του. Τόσο από υποδομές, όσο και από το δίκτυο που έχει για να φέρνει στην ομάδα και να εξελίσσει τα μεγαλύτερα ταλέντα.

 Μπορεί να είναι δύσκολο να ειπωθεί με σιγουριά το ποσό που έχει δαπανηθεί επί προεδρίας του Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεχίζει να επενδύει, αλλά ξεπερνάει τα 50.000.000 ευρώ. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν βγει από τα σπλάχνα της ομάδας πολλοί ποδοσφαιριστές που ήδη κάνουν καριέρα.

 Αλλά η «παραγωγή» συνεχίζεται για να φτάσουμε στο σήμερα να γίνεται λόγος για μια τεράστια δεξαμενή ταλέντων που υπάρχει στο εσωτερικό του Ρέντη. Η ομάδα Κ19, που είναι και στην επικαιρότητα είναι η αντανάκλαση των όσων γίνονται στο Ρέντη σε όλα τα επίπεδα.

 Ο Ολυμπιακός και οι Μαυρογενίδης, Συλαϊδόπουλος, Ιμπαγάσα

Μπορεί τώρα να έχουν έρθει στην επιφάνεια μερικά ονόματα παικτών ωστόσο υπάρχουν πολλά ταλέντα για τα οποία μπορεί να γίνει λόγος ωστόσο δεν είναι γνωστά. Προπονητές όπως οι Δημήτρης Μαυρογενίδης, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, αλλά και ο Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος καθοδηγεί την ομάδα Κ23 του Ολυμπιακού, τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση για όσα γίνονται αλλά και για το αποτέλεσμα που βγαίνει στο χορτάρι.

 Επόμενο βήμα είναι τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά να μπορέσουν να γίνουν πρωταγωνιστές στην πρώτη ομάδα. Γιατί το πλάνο που ήδη υπάρχει αυτό είναι. Καθώς οι μικροί αποδεικνύουν πως μπορούν να σηκώσουν και το βάρος της πρώτης ομάδας, έχοντας πάρει όλα τα εφόδια που χρειάζονται στην ακαδημία.