Αυτή την φορά η σιγή έμοιαζε ακόμη πιο... διαπεραστική στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Δύο μέρες μετά τη "μαύρη" επέτειο της 8ης Φεβρουαρίου, η Θύρα 7 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ήταν πιο άδεια από ποτέ. Δεν έλειπαν, βλέπετε, μόνο οι 21 αδικοχαμένες ψυχές που έχασαν τη ζωή τους το 1981 στη μεγαλύτερη τραγωδία του ελληνικού ποδοσφαίρου, απουσίαζαν και οι υπόλοιποι φίλοι του Ολυμπιακού να φωνάξουν "αδέλφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε" και να τιμήσουν τη μνήμη τους. 

Το έπραξαν όμως σύσσωμες οι αποστολές του Ολυμπιακού και του ΟΦΗ πριν από την έναρξη της μεταξύ τους αναμέτρησης στο φαληρικό στάδιο, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League. 

thyra_7_olympiakos_-_ofi_paiktes_sevasmos

Η σιωπή μπροστά στη Θύρα 7 και το περιβραχιόνιο του Κώστα Φορτούνη

Λίγα λεπτά πριν την έναρξη της αναμέτρησης, οι παίκτες και οι παράγοντες των δύο ομάδων παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο και αφού παρακολούθησαν με ευλαβική σιωπή το βίντεο που πρόβαλλε η πειραϊκή ΠΑΕ στα μάτριξ, κατευθύνθηκαν στο μνημείο που βρίσκεται μπροστά από το πέταλο της Θύρας 7 και άφησαν όλοι από ένα λευκό τριαντάφυλλο στη μνήμη των θυμάτων. 

thyra_7_olympiakos_-_ofi_paiktes_loyloydia

Ανάμεσά τους και ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά και ο νέος αγωνιστικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος πραγματοποίησε το δικό του ντεμπούτο στον "ερυθρόλευκο" πάγκο, μετά την επιστροφή του στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μάλιστα είχε και μια ξεχωριστή υπέροχη στιγμή στον αγωνιστικό χώρο, όταν συναντήθηκε με τον... Φορτούνη τζούνιορ. Ήταν ίσως και μια συμβολική εικόνα για το πως το μέλλον μπορεί καμιά φορά να απαλύνει - όσο μπορεί - τις πληγές που αφήνει το παρελθόν. 

marinakis_fortounis_gios_olympiakos

Τα βλέμματα όλων, βέβαια, στράφηκαν και στο λευκό περιβραχιόνιο μνήμης που φορούσε στο μπράτσο του ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Φορτούνης, το οποίο έγραφε την ημερομηνία της πιο "μαύρης" σελίδας στην ιστορία του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

thyra_7_kostas_fortounis_olympiakos_-_ofi