Η Ευαγγελία Πλατανιώτη επέστρεψε στην Αθήνα από το πιο επιτυχημένο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της καριέρας της. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο στην Ντόχα ενώ μαζί με τη Σοφία Μαλκογεώργου κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Επέστρεψαν στην Ελλάδα Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου

Την Κυριακή (11/02) πάτησαν το πόδι τους ξανά στην Αθήνα η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου, μετά τη σπουδαία επιτυχία τους στη Ντόχα. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες κατάφεραν με την έκτη θέση στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος στη καλλιτεχνική κολύμβηση σε συνάρτηση με τη βαθμολογία του ομαδικού κατάφεραν να πάρουν μία σπουδαία πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

ellhnikh_apostolh_ntoxa

Οι δηλώσεις της Πλατανιώτη για το χρυσό μετάλλιο στη Ντόχα

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη μάλιστα μετά την άφιξη της προέβει σε δηλώσεις αναφορικά με τις επιτυχίες της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου αλλά και την αποφασιστικότητα της για το μετάλλιο.

"Είμαι 20 χρόνια στο άθλημα. Δουλεύω πολύ σκληρά και βάζω διαφορετικούς στόχους. Τα τελευταία δύο χρόνια είχα στόχο το χρυσό. Δεν ήρθε πέρυσι, φέτος δεν θα γινόταν να το αφήσω να περάσει έτσι.



Είναι τιμή για μένα να συμμετέχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τέταρτη φορά. Ήταν δύσκολος ο αγώνας, δεν είχαμε δουλέψει τόσο πολύ το ντουέτο, αλλά πήγαν όλα έπρεπε και θα είμαστε στο Παρίσι.

Το "σκέφτομαι να τα παρατήσω το έχει σκεφτεί νομίζω κάθε αθλητής". Κάθε αποτυχία μου μ' έκανε πιο δυνατή. Πέρυσι που έχασα το μετάλλιο στη Φουκουόκα είπα στη προπονήτρια μου θα πάω στη Ντόχα και θα πάρω το χρυσό", κάτι που τελικά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια το κατάφερε και με το παραπάνω.

platanioti_malkogewrgou