Ο Γιάννης Μασούρας στα 27 του χρόνια πήρε την απόφαση να δοκιμάσει ξανά την "τύχη" του εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στο Καζακστάν με τη φανέλα της Αστάνα. Ο Έλληνας μπακ έμεινε ελεύθερος πριν λίγες μέρες από την Κηφισιά και υπέγραψε συμβόλαιο δύο χρόνων με τους Καζάκους.

Στην Αστάνα ο Μασούρας μετά τη παρουσία του στη Κηφισιά

Στην Αστάνα με κάθε επισημότητα ο Γιάννης Μασούρας μετά από έξι μήνες παρουσίας στην Κηφισιά. Ο δεξιός οπισθοφύλακας αγωνίστηκε σε 19 αναμετρήσεις στη Super League και είχε ως απολογισμό ένα γκολ και μία ασίστ. Οι δευτεραθλητές του Καζακστάν και κάτοχοι του Super Cup της χώρας υπέγραψαν τον 27χρονο για τα επόμενα δύο χρόνια

Έχει ξεκινήσει την καριέρα του από την Παναχαϊκή και στη συνέχεια μεταπήδησε στην ΑΕΛ όπου και πραγματοποίησε εξαιρετικές σεζόν. Κάπου εκεί "τράβηξε" τα βλέμματα του Ολυμπιακού με την ομάδα του Πειραιά να κινείται για την απόκτηση του. Δεν κατάφερε όμως να στεριώσει ποτέ στο "λιμάνι" με αποτέλεσμα να πηγαίνει δανεικός σε διαφορετικές ομάδες. 


Για τέταρτη φορά σε ομάδα του εξωτερικού ο Γιάννης Μασούρας

Η μεταγραφή αρχικά ανακοινώθηκε μέσω των social media του συλλόγου κάτι το οποίο αναδημοσίευσε και ο ίδιος ο Γιάννης Μασούρας. Το βίντεο με το οποίο παρουσιάστηκε ο Έλληνας μπακ δείχνει τους παίκτες της Αστάνα να είναι παρεταγμένοι σε μία σειρά με σκοπό να του "χαρίσουν" το περίφημο "φατούρο" για να τον καλωσορίζουν όπως αρμόζει στο σύλλογο.

Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί δύο φορές στο πολωνικό πρωτάθλημα με την Γκόρνικ Ζάμπρζε και την Λέγκνιτσα ενώ ενδιάμεσα έπαιξε στην Ολλανδία με τη φανέλα της Σπάρτα Ρότερνταμ. Εντωμεταξύ, ο Γιάννης Μασούρας είναι ο δεύτερος Έλληνας που θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα του Καζακστάν καθώς υπάρχει ήδη εκεί ο Βασίλης Καραγκούνης που βρίσκεται στη νεοφώτιστη Ζένις.