Η Άλκμααρ των 36 βαθμών σε 21 ματς της Eredivisie μπορεί να απέχει 23 βαθμών της πρωτοπόρου Αϊντχόφεν, αλλά είναι τέταρτη με ένα πόντο πάνω από τον πέμπτο Αγιαξ

Αυτό αναφέρεται ηθελημένα, καθώς υπάρχει και το ονόρε για τη μάχη των πάγκων: ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ελλάδας, Τζον φαν'τ Σιπ, κουμαντάρει το μεγάλο καράβι που λέγεται Άγιαξ, ο Πασκάλ Γιάνσεν είναι ο αρχιτέκτονας της ΑΖ, μέντορας υπό μία έννοια των Ελλήνων που παίζουν εκεί, Παντελή Χατζηδιάκου και Βαγγέλη Παυλίδη, την οποία, κιόλας, οδήγησε στα ημιτελικά του Conference League τη σεζόν 2022-23. 

Άγιαξ: Ψάχνουν το δημιουργό της επόμενης μεγάλης ομάδας

Στον Άγιαξ, οι προπονητές ιστορικά έχουν την ίδια δημοφιλία με τους παίκτες: Ρίνους Μίχελς, Λουίς φαν Χάαλ, Έρικ τεν Χαγκ και φυσικά ο νεφεληγερέτης του ολλανδικού ποδοσφαίρου, Γιόχαν Κρόιφ, βρίσκονται στο όρος Ράσμορ του. Ο Φαν'τ Σιπ ανέλαβε τον Αίαντα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και τον συμμάζεψε, με αποτέλεσμα η χρονιά, με την ολλανδική ομάδα να συνεχίζει στα μπαράζ της φάσης των "16" του Conference League και να βρίσκεται στην πεντάδα του πρωταθλήματος, να μοιάζει ανεκτή. 

Εδώ παρεισφρέει ο Θέο Γιάνσεν, ποδοσφαιρικός αναλυτής εκ των... σεβασμιότερων σε μια χώρα που έχει απαιτήσεις στο γνωστικό πεδίο, ο οποίος σχολίασε στην εκπομπή "Studio Voetbal" ότι καλός και άγιος ο Φαν'τ Σιπ, αλλά δεν έχει στο βιογραφικό του συνεργασία στην οποία φαίνεται ότι έχτισε κάτι εκ του μηδενός. 

Σε αυτήν την ανάλυση αναφέρεται πως στον Άγιαξ σκέφτονται τον επόμενο προπονητή της ομάδας, με τον Γιάνσεν να έχει αρκετές πιθανότητες. Το επώνυμο είναι νωπό στη μνήμη, μια και ο Άγγλος βρέθηκε στην Αθήνα λιγότερο από μία εβδομάδα πριν, παρακολούθησε το παιχνίδι των ομάδων Κ19 Ολυμπιακού και Ίντερ για το Youth League και υπήρξε υποψήφιος για τον πάγκο του Ολυμπιακού

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μάλιστα, οι πιθανότητές του ενισχύονται αν συνυπολογιστεί ότι ο Άλεξ Κρους, που είναι ο γενικός διευθυντής της ΑΖ, αναλαμβάνει στις 15 Μαρτίου το ίδιο πόστο στον Άγιαξ.