Δράση υπήρξε στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα το βράδυ της Δευτέρας, 12 Φεβρουαρίου, με τις εκπλήξεις να μην εκλείπουν. Τουναντίον, μόνο... εκπλήξεις είχε το πρόγραμμα, καθώς σε τρία παιχνίδια που έγιναν σε Serie A, Premier League και LaLiga τα θεωρούμενα φαβορί δεν νίκησαν, ενώ τρανταχτό θύμα αυτής της συναρπαστικής κατάταξης ήταν η Γιουβέντους, που έχασε σημαντικό έδαφος στην κούρσα για τον τίτλο. 

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Ψυχρή η Ουντινέζε στο παγωμένο Τορίνο 


Στην Ίντερ μπορούν από τώρα να προβάρουν τα κομψά ρούχα τους για την κατάκτηση του τίτλου στη Serie A, του πρώτου μετά το 2021. Η Ουντινέζε νίκησε εκτός έδρας τη Γιουβέντους στο παιχνίδι που έκλεισε την 24η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος, την κράτησε στους 53 βαθμούς, μόλις έναν πάνω από την τρίτη Μίλαν, ενώ διατήρησε τη διαφορά από την κορυφή στους επτά. Μάλιστα, οι "νερατζούρι" έχουν και παιχνίδι λιγότερο, που σημαίνει ότι δύνανται να την στείλουν σε διψήφια φιγούρα, ενώ η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι βρίσκεται σε τέτοιο ποιοτικό επίπεδο πάνω από τις υπόλοιπες, που ο πρωταθλητής μοιάζει ήδη σαν να έχει κριθεί. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz3fqtrf01gh)

Σκόρερ των "φριουλιάνι", οι οποίοι ήταν τρίτοι από το τέλος, μαζί με τη Βερόνα, και πήραν τρεις βαθμούς οι οποίοι μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμο μέταλλο για την παραμονή τους, ήταν ο Λαουτάρο Χιανέτι. Μάλιστα, με το κοντινό πλασέ του στο 25', ο Αργεντινός έγινε μόλις ο τρίτος αμυντικός της Ουντινέζε που σκοράρει σε ματς εκτός έδρας με τη Γιουβέντους τα τελευταία 20 χρόνια. 

Πάντως, η "Σινιόρα" υπήρξε παθητική έως... σκανδάλου, αφού τελείωσε το παιχνίδι με τέσσερις τελικές προσπάθειες, ουδεμία εκ των οποίων εντός στόχου.

Premier League: Βρίσκει φρεσκάδα η Τσέλσι

Ύστερα από το 3-1 στο "Βίλα Παρκ" επί της Άστον Βίλα στον επαναληπτικό για το Κύπελλο Αγγλίας, η Τσέλσι πέρασε με το ίδιο σκορ και από την έδρα της Κρίσταλ Πάλας, στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 24η αγωνιστική της Premier League. 

Οι "μπλε" του Μαουρίσιο Ποκετίνο προέρχονται από δύο ήττες και μία ισοπαλία στο πρωτάθλημα και πήραν νίκη ψυχολογίας, με δραματικό, μάλιστα, τρόπο, αφού πέτυχαν δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Η Πάλας προηγήθηκε στο 30' με τον Τζέφερσον Λέρμα, αλλά η Τσέλσι βρήκε την ισοφάριση σε καίριο σημείο, με τον Κόνορ Γκάλαχερ στο 47'. Ο τελευταίος απεδείχθη ήρως, αφού πέτυχε το γκολ που έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους Λονδρέζους στο 90+1', ενώ ο Αργεντινός Έντσο Φερνάντες, που είχε σκοράρει εκπληκτικό φάουλ με τη Βίλα, πέτυχε το τρίτο στο 90+3'. 

Μάλιστα, η Πάλας είναι... πελάτης περιωπής της Τσέλσι, αφού οι "μπλε" πέτυχαν τη 13η σερί νίκη επί των συντοπιτών τους. Η Τσέλσι έφτασε τους 34 βαθμούς και βρίσκεται στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η Κρίσταλ Πάλας παρέμεινε στους 24, πέντε περισσότερους από την τρίτη από το τέλος Έβερτον. 

LaLiga: Μηδέν εις το πηλίκο για Αλμερία και Μπιλμπάο

Αν η σεζόν στη LaLiga τελειώσει και η Αθλέτικ Μπιλμπάο χάσει για λίγο την ευκαιρία να παίξει στο Champions League, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε και ο Μαγιορκινός προπονητής θα μπορούν να γυρίσουν το κεφάλι και να περιγράφουν τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου, ως την ημέρα που τους στέρησε το δικαίωμα. Η Μπιλμπάο έμεινε στο 0-0 εκτός έδρας με την Αλμερία και μπορεί να έφτασε στους 46 βαθμούς, οκτώ περισσότερους από την έκτη Μπέτις, αλλά συνεχίζει να ακολουθεί την Ατλέτικο Μαδρίτης, που έχει 48. Οι Βάσκοι θα μπορούσαν να ισοβαθμούν με τους "αλμπιρόχος" στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η απώλεια των δύο βαθμών μοιάζει ακόμα πιο απελπιστική αν αναλογιστεί κάποιος ότι η Αλμερία έφτασε στους... 7, ύστερα από 24 παιχνίδια στη Liga, και δεν φαίνεται ότι υπάρχει τρόπος να γλιτώσει τον υποβιβασμό. 

Μάλιστα, η Αθλέτικ έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 53', όταν ο Λάρτζι Ραμαζάνι είδε την άγουσα για τα αποδυτήρια έπειτα από τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε.