Η Ελλάδα έχασε από την Ιταλία 11-10 στον προημιτελικό του τουρνουά πόλο Ανδρών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, δεχόμενη τρία γκολ σε 2'35'' και αποκλείστηκε πριν τα ημιτελικά, ωστόσο δεν ήταν τελείως δική της ευθύνη. Όντως, τα τελευταία 2,5 λεπτά ήταν εφιάλτης, παρ' όλα αυτά δεν θα είχε να ανησυχεί αν "κλείδωνε" το παιχνίδι από πολύ νωρίτερα, αφού έμοιαζε με ματς που μπορούσε να πάρει με τέσσερα γκολ διαφορά. 


Το “εκεί που πρέπει”, που δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, ότι θα βρίσκεται η εθνική πόλο Ανδρών τις καίριες στιγμές, ήρθε, παρά το αποτέλεσμα στον προημιτελικό με την Ιταλία. Ο επικεφαλής όλου του εγχειρήματος του υγρού στίβου στα ημέτερα το είχε πει μετά το μικρό τελικό της εθνικής πόλο Γυναικών με την Ιταλία στο Αϊντχόφεν, ενώ οι Άνδρες έμοιαζαν να βρίσκονται εκτός ρυθμού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ, χάνοντας 15-10 από την Κροατία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz40t4pmya5l)
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz40yjpjiypl)

Η Ελλάδα την “είχε” την Ιταλία, κάνοντας ξεκίνημα εφάμιλλο της εθνικής πόλο Γυναικών στον προημιτελικό της Δευτέρας. Υπήρξε απολύτως συγκεντρωμένη στην άμυνα, σε κάθε συνθήκη, ανάγκασε τους Ιταλούς να σουτάρουν στην τρίτη επίθεσή τους και η ίδια μπόρεσε να βρει γκολ με τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, που τον πατέρα του μπορεί να έλεγαν "πιλότο", αλλά ο ίδιος είναι σίγουρα ιπτάμενος. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz41fhf2z4pl)

Ελλάδα-Ιταλία: Σκάνδαλο με τον Αργυρόπουλο


Η φάση που άλλαξε το παιχνίδι ήρθε με 5’02’’ για τη λήξη του δεύτερου οκτάλεπτου, όταν ο Ιόκι Γκράτα έπιασε το κεφάλι του για χτύπημα από τον Στέλιο Αργυρόπουλο. Ο Έλληνας πολίστας τον έβαλε στην αδύναμη πλευρά των δύο μέτρων και οι διαιτητές ήλεγξαν τον VAR για βιαιοπραγία. Από πάνω δεν φάνηκε κάτι, ωστόσο όταν τσέκαραν το βυθό, είδαν το γόνατο του Αργυρόπουλου να προσγειώνεται στο πρόσωπο του Γκράτα. Επέρριψαν στον αθλητή της Φερεντσβάρος δόλο, που δεν υπάρχει αφού με το σπρώξιμο ο Γκράτα πάει στο γόνατο, και τον απέβαλαν χωρίς αντικατάσταση, ενώ έδωσαν πέναλτι. Τέσσερα λεπτά η Εθνική ήταν στημένη σε έναν τοίχο που δεν επεδίωξε, παίζοντας με παίκτη λιγότερο. Το προβάδισμα με σκορ 4-2 και την ενδεδειγμένη άμυνα έγινε διαβολοσκόρπισμα, το οποίο προφανώς είχε και συνέπεια πνευματικά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz411et1mboh)



Ο Θοδωρής Βλάχος έκανε σπουδαία κίνηση, αντικαθιστώντας τον Ζερδεβά στο 6-4 υπέρ των Ιταλών με τον Παναγιώτη Τζωρτζάτο. Ο τελευταίος έδωσε ώθηση με επέμβαση κάτω από τα δοκάρια και η Εθνική μπορεί να έβγαλε με ζημιά το τετράλεπτο, αλλά βρήκε γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτά του με επίθεση στα ίσια, δηλαδή έχοντας κερδίσει την αποβολή, με τον Στάθη Καλογερόπουλο και πήγε στο ημίχρονο με γκολ πίσω.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz41zki3fgbl)

Ελλάδα-Ιταλία: Ένας αλλιώτικος Ζερδεβάς

Φάση παρεμφερής του Αργυρόπουλου έγινε στο τρίτο οκτάλεπτο, ενώ το παιχνίδι βρισκόταν και επισήμως στην κόψη του ξυραφιού. Με τρία λεπτά του οκτάλεπτου και ύστερα από επίθεση που δεν βγήκε, ο Γκράτα χτύπησε δήθεν κατά λάθος τον Κωνσταντίνο Κάκκαρη, αλλά οι δύο διαιτητές έδειξαν “παίζετε”. Μάλιστα, η Ιταλία σε αυτήν τη φάση κατέληξε να παίζει σε εκείνη την επίθεση με παίκτη περισσότερο και αν σκόραρε η φάση θα μπορούσε να έχει επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz424fzaafop)
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz42b061sl8x)

Ο Βλάχος έβαλε ξανά τον Ζερδεβά με το σκορ στο 6-5 και ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού από εκείνο το σημείο και έπειτα μπήκε αποφασισμένος να μη χάσει η Εθνική από τους Ιταλούς. Ο 26χρονος γκολκίπερ ήταν ο θεμέλιος λίθος ώστε η άμυνα να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και αυτό να αντανακλά στην επίθεση. Με τον Ζερδεβά σχεδόν άτρωτο, η Εθνική απέκτησε το δικαίωμα ακόμα και στην κόντρα. Μαζί, ανέλαβαν τα βαριά πιστόλια. Ο Βλαχόπουλος και ο Γενηδουνιάς σκόραραν τα τέσσερα τελευταία γκολ της Εθνικής, αλλά δεν ήταν αρκετά. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz4271t15ctt)

Η γκάφα του Καμπάνια και η "διόρθωση" 

Με 2'35'' για τη λήξη, ο Σάντρο Καμπάνια έκανε μια γκάφα ολκής στον πάγκο, βάζοντας παίκτη πρώιμα στον αγωνιστικό χώρο. Το πέναλτι έκανε γκολ ο Γενηδουνιάς και το 10-8 έμοιαζε με οιωνό νίκης. Αμέσως σφυρίχτηκε αποβολή στον Γενηδουνιά, που δεν υπήρχε και ήταν η τρίτη, και οι Ιταλοί σκόραραν σχεδόν αμέσως, με τον Φοντέλι. Ωστόσο, όπως είπε ο Θοδωρής Βλάχος, αργότερα τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα. Η Εθνική έχασε τρεις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω, με την πρώτη να βρίσκουν οι Ιταλοί γκολ στην κόντρα, τη δεύτερη να βάζουν το γκολ της νίκης με τον Ντι Φούλβιο και την τρίτη να χάνει την ευκαιρία, με ένα σουτ άουτ, να στείλει το παιχνίδι στα πέναλτι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz42jnnvd4y1)