Εκπληκτικό ήταν το ελληνικό δίδυμο στην κούρσα των 100μ. ύπτιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, αφού ο Απόστολος Χρήστου πήρε το χάλκινο μετάλλιο, με χρόνο 53.36, ενώ ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης ήρθε τέταρτος με ατομικό ρεκόρ, 53.38.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Δίπλα δίπλα Χρήστου και Μακρυγιάννης για την παγκόσμια δόξα

Ο Απόστολος Χρήστου δεν έπιασε τα στάνταρ του -διαθέτει το πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 52.09- ωστόσο εκμεταλλεύτηκε, όπως και ο ίδιος ομολόγησε, το γεγονός ότι οι περισσότεροι κολυμβητές βρίσκονται σε καθεστώς προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Έλληνας κολυμβητής, μάλιστα, είναι αρκετά ρεαλιστής για να λέει ότι "για εμάς εδώ αυτό ήταν ευκαιρία, αλλά τις ευκαιρίες πρέπει να τις αρπάζουμε". 

Μάλιστα, η ωραία ελληνική ιστορία, με τον Χρήστου και τον Μακρυγιάννη να προσπερνούν τον Νοτιοαφρικανό Πιέτερ Κέτζε, αποκτά ένα ιδιαίτερο χρώμα, αφού οι δύο κολυμβητές βρίσκονταν δίπλα δίπλα και τερμάτισαν σχεδόν μαζί, με 2 εκατοστά του δευτερολέπτου διαφορά. 

Ο Μακρυγιάννης μπορεί να έχασε το βάθρο για ελάχιστα, αλλά η ζημία ήταν μικρότερη αφού πήγε σε ομόγλωσσο συναθλητή του ο ο οποίος πήρε το πρώτο μετάλλιό του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ και ο ίδιος έριξε πάνω από 70 εκατοστά το ατομικό ρεκόρ του, αφού στον προκριματικό, με το 53.43, που του χάρισε την πρόκριση για το Παρίσι, κατέβηκε για πρώτη φορά τα 54 δευτερόλεπτα, ενώ το 53.38 στον τελικό ήταν ατομικό ρεκόρ.  

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz447lxcvivd)