Ίσως φέτος, ύστερα από 14 ολόκληρα χρόνια, να είναι η χρονιά του Άρη να βρεθεί σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Ίσως να είναι και η χρονιά που θα μπορούσε να γευτεί το... γλυκό ποτήρι της νίκης μετά το μακρινό 1970, όταν είχε κατακτήσει για τελευταία φορά το τρόπαιο.

Οι "κίτρινοι" μετά τον θρίαμβο επί του ΠΑΟΚ πριν από... μισό αιώνα (54 χρόνια για την ακρίβεια) διεκδίκησαν τίτλο σε πέντε "τελικούς" (τέσσερις στο Κύπελλο Ελλάδος και μία σε μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή) και όχι μόνο δεν ήπιαν νερό ούτε μία φορά από την πηγή, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν ούτε ένα γκολ! 

Ολυμπιακός - Άρης 2-0 σεζόν 1979-80, "τελικός" μπαράζ πρωταθλήματος στον Βόλο

Η σεζόν 1979-80, το πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα στην Ελλάδα, έμελλε να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό καθώς ύστερα από 34 αγωνιστικές Άρης και Ολυμπιακός πήγαιναν χέρι... χέρι ισοβαθμώντας με 47 βαθμούς, ενώ υπήρχε και η απόλυτη ισορροπία των γκολ στα μεταξύ τους ματς. Η μόνη λύση για να στεφθεί κάποια από τις δύο ομάδες πρωταθλήτρια ήταν τα μπαράζ, τα οποία πραγαμτοποιήθηκαν στον Βόλο με την παρουσία περίπου 14.000 οπαδών στο γήπεδο.

Ο Άρης διέθετε μια εξαιρετική ομάδα ενώ είχε πανηγυρίσει και φοβερές προκρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο κόντρα στις Περούτζια και Μπενφίκα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπορεί να ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Ολυμπιακό ωστόσο της έλειπε το ζητούμενο που δεν ήταν άλλο από το... γκολ. Ο "ερυθρόλευκοι" άνοιξαν λογαριασμό στο ματς με τον Κουσουλάκη που έγραψε το 1-0 ενώ ο στο 60ο λεπτό οι Πειραιώτες διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Άλστρομ που διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Μάλιστα, ο Άρης είχε και δυο δοκάρια στον αγώνα με τους Κούη (20') και Ζήνδρο (87'). Τα όνειρα του για τίτλο "έσβησαν" σε μια χρονιά που ίσως άλλαζε και όλη την ιστορία του στη συνέχεια.

olympiakos vs aris 2-0 1979-80 mparaz volou


ΠΑΟΚ - Άρης 1-0 τελικός Κυπέλλου σεζόν 2002/03

ΠΑΟΚ και Άρης διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος τη σεζόν 2002/03, μια "μάχη" που έλαβε χώρα μέσα στο... σπίτι του "δικέφαλου του βορρά" την Τούμπα. Ο Γιώργος Γεωργιάδης "λύτρωσε" τους "ασπρόμαυρους"  στο 24ο λεπτό πετυχαίνοντας το 1-0 μετά από φανταστική πάσα του Μάρκου το οποίο και έμελλε να είναι το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, σ΄ένα ματς που οι "κίτρινοι" έχασαν μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Μόρις πριν το φινάλε ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το... χατίρι και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τοχούρογλου με αποτέλεσμα να μείνει το 1-0 μέχρι τέλους και το Κύπελλο να πάει στα... χέρια του "αιώνιου" αντιπάλου του Άρη.

2002-03 ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ

Ολυμπιακός - Άρης 3-0 τελικός Κυπέλλου σεζόν 2004/05

Στις 21η Μαϊου του 2005 στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην Πάτρα, Ολυμπιακός και Άρης κοντραρίστηκαν στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Σ' έναν τελικό που το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο, οι "ερυθρόλευκοι" κατάφερεραν να πετύχουν τρία γκολ στην επανάληψη και με το εμφατικό 3-0 "λύγισαν" τους "κίτρινους" και στέφθηκαν νταμπλούχοι Ελλάδος. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ο οποίος έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο ματς στο 56ο λεπτό από το σημείο του πέναλτι και διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 90ο λεπτό. Το 2-0 ήρθε για τους Πειραιώτες με... ζωγραφιά του Ριβάλντο στο 70ο λεπτό, ένα γκολ που είχε χαρακτηριστεί και ως το "γκολ του αιώνα" στις εφημερίδες.

olympiakos vs aris 3-0 2004-05 cup final

Ολυμπιακός - Άρης 2-0 τελικός Κυπέλλου σεζόν 2007/08

Τρία χρόνια μετά την τελευταία συνάντηση τους σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, ο Άρης... διψούσε για εκδίκηση από τον Ολυμπιακό. Στις 17 Μαΐου 2008 οι δυο ομάδες κοντραρίστηκαν στο Καυταντζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης με φόντο την κατάκτηση του τροπαίου. Ο επίλογος δεν ήταν όπως θα ήθελαν οι "κίτρινοι" για ακόμη μια φορά αφού ηττήθηκαν με 2-0 μην καταφέρνοντας ξανά να σημειώσουν κάποιο γκολ.

Οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν την κλάση τους στο 33ο λεπτό. Ο Γκαλέτι που... πετούσε φωτιές, έκανε σέντρα από τα δεξιά και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας και από το ύψος του πέναλτι έστειλε με καρφωτή κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα στο 33ο λεπτό ανοίγοντας τον δρόμο προς τη νίκη (1-0). Στην πρώτη τελική του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος, οι Πειραιώτες βρήκαν γκολ. Στο 53ο λεπτό ο Ζεβλάκοφ σκόραρε με καρφωτή κεφαλιά για το 2-0 το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.
2008-05-17 ΟΣΦΠ-ΑΡΗΣ=2-0 ΤΕΛ-ΚΥΠ

Άρης - Παναθηηναϊκός 0-1 τελικός Κυπέλλου σεζόν 2009/10

24 Απριλίου 2010. Μια ακόμη φορά που ο Άρης έφτασε στην πηγή αλλά δεν κατάφερε να... πιεί νερό. Οι "κίτρινοι" που ήταν αποφασισμένοι να βάλουν τέλους στους τέσσερις χαμένους τελικούς βρήκαν στον δρόμο τους τον Παναθηναϊκό τον οποίο και αντιμετώπισαν στο ΟΑΚΑ. Χιλιάδες Αρειανοί ταξίδεψαν από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για να βρεθούν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ και να δώσουν ώθηση στην ομάδα τους να φτάσει στην πολυπόθητη κατάκτηση του τροπαίου.

Η... μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια για τον Άρη καθώς για ακόμη μια φορά του έλειψε το γκολ. Αν και οι Θεσσαλονικείς μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι ενώ είχαν σε καλή μέρα τον Σηφάκη ο οποίος ήταν... εκεί για την ομάδα του με σωτήριες αποκρούσεις. Το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο και οι δυο ομάδες βγήκαν αποφασισμένες να... τελειώσουν τη δουλειά στο δεύτερο. Το "τριφύλλι" πήρε το προβάδισμα στο 63ο λεπτό με τον Σεμπαστιάν Λέτο το οποίο κατάφερε να υπερασπιστεί μέχρι τέλους ενώ οι "κίτρινοι" σ' έναν ακόμη τελικό είχαν τη διάθεση όμως όχι την ικανότητα να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.
ΑΡΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1 ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ HOL - ALPHA