Ο Ολυμπιακός που αντιμετωπίζει την Πέμπτη (15/02) την Φερεντσβάρος στο Europa Conference League, κατέθεσε αίτημα στη Super League ζητώντας να αναβληθεί το επερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για την 23η αγωνιστική που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 18 Φεβρουαρίου, καθώς ακολουθεί σε διάστημα μιας εβδομάδας και η ρεβάνς με τους Ούγγρους. Η διοργανώτρια αρχή έκανε γνωστό πως θα συνεδριάσει την Πέμπτη.

H ενημέρωση της Super League για το αίτημα του Ολυμπιακού

"Ανακοινώνεται ότι αύριο Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024, στις 15:45, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το μόνο θέμα ημερήσιας διάταξης έχει ως ακολούθως:

- Από 13/2/2024 αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός περί αναβολής του αγώνα «ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός», που έχει οριστεί για την 18/2/2024 (ώρα 20.30), εκ νέου ορισμός αυτού και τυχόν συνεπαγόμενες αλλαγές στον ορισμό αγώνων των επόμενων αγωνιστικών της κανονικής περιόδου (24η, 25η και 26η αγωνιστική) και στο ετήσιο συνοπτικό πρόγραμμα πρωταθλήματος Super League 1 ανδρών.

Σημειώνεται ότι η ως άνω συνεδρίαση συγκαλείται με εφαρμογή της προθεσμίας σύγκλησης 24 ωρών, κατά το άρθρο 20 παρ. 1 του καταστατικού του Συνεταιρισμού, λόγω εξαιρετικά επείγουσας περίπτωσης, καθώς το ως άνω ζήτημα αφορά, μεταξύ άλλων, τον επικείμενο αγώνα «ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός» που έχει οριστεί για την Κυριακή 18/2/2024".

Η πρώτη αντίδραση του ΠΑΟΚ και η διαθέσιμη ημερομηνία

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα τοποθετηθεί θετικά στο αίτημα των "ερυθρόλευκων" γεγονός που ενισχύει τις πιθανότητες αποδοχής του. Άλλωστε υπάρχει και άμεσα διαθέσιμη ημερομηνία για τη διεξαγωγή της αναμέτρησης (Τετάρτη 28/2) που δεν επηρεάζει την ομαλή διεξαγωγή της κανονικής διάρκειας της Super League.

Mε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, βέβαια, αναμένεται και η θέση που θα πάρει στο Δ.Σ. ο Παναθηναϊκός, που είναι ο μόνος ακόμη... ενδιαφερόμενος, καθώς την προσεχή Τετάρτη είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί ο επαναληπτικός ημιτελικός με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδος. 

Αξίζει να τονιστεί ότι είναι η δεύτερη φορά από το ξεκίνημα της αγωνιστικής σεζόν που ομάδα της Super League καταθέτει αίτημα αναβολής παιχνιδιού της λόγω των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων. Η πρώτη ήταν... ο Παναθηναϊκός, με τον Ολυμπιακό να ψηφίζει υπέρ του αιτήματος των "πράσινων" για αναβολή της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο.