“Αυτό που μας λείπει, είναι η επιθετικότητα. Έχουμε καλούς επιθετικούς. Πρέπει να μπαίνουμε στα παιχνίδια με μεγαλύτερη "αγριάδα", για να κερδίζουμε τους αγώνες μας”. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, έδωσε το «στίγμα» του το απόγευμα της Τετάρτης, ενόψει της κρίσιμης αποψινής (19.45) πρώτης αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Φερεντσβάρος για τα playoffs του Europa Conference League.

 Ο Βάσκος τεχνικός “έδειξε” τον δρόμο στον οποίο θα πορευτεί ο Ολυμπιακός επί ημερών του. Δεν θέλησε να επεκταθεί. Αλλά ακολουθώντας την “Ιωαννίδεια” λογική “τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι”, είπε πώς θα παίξει η ομάδα του και στο παιχνίδι με τους Ούγγρους, και... όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

LIVE - H Συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τη Φερεντσβάρος!​

Η επιθετικότητα του Ολυμπιακού και η πρόκληση του Europa Conference League

Επιθετικότητα. Agresividad. Μια λέξη που έχει γίνει καθημερινότητα στο Ρέντη. Μια λέξη που ο Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ θέλει να αποτελεί τη... δεύτερη φύση της ομάδας του. Είναι το στοιχείο, που περισσότερο από κάθε άλλο, θέλει να βελτιώσει ο Ολυμπιακός. Και έχει εξηγήσει με λεπτομέρεια, γιατί.

Ο Βάσκος διατρανώνει διαρκώς πως η ομάδα του, σε επίπεδο ποιότητας, είναι πολύ ψηλά. Έχει παίκτες με τρομερά ποιοτικά χαρακτηριστικά, που μπορούν να κάνουν τα πάντα στην επίθεση. Αλλά εάν δεν ανέβει το επίπεδο σκληράδας, έντασης και... επαφής με τον αντίπαλο, η βελτίωση δεν θα είναι αυτή που θέλει.

Ο Μεντιλίμπαρ επανέλαβε και χθες, πολλές φορές τη συγκεκριμένη λέξη, στη διάρκεια της προπόνησης. Αλλά και στη διάρκεια του νέου βίντεο που έδειξε, σχετικά με τη Φερεντσβάρος. Ζητώντας από τους ποδοσφαιριστές του να κάνουν αυτό ακριβώς. Να γίνουν physical και να δείξουν σε από την πρώτη στιγμή στην αποψινή αντίπαλο του Ολυμπιακού, ότι θέλουν αποτέλεσμα. Ότι δεν θα αφήσουν το παιχνίδι να φύγει από τα χέρια τους.

Οι σκέψεις για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού απέναντι στη Φερεντσβάρος

Πώς θα παίξει ο Ολυμπιακός κόντρα στους Ούγγρους; Οι 10 από τους 11 βασικούς, είναι «κλειδωμένοι». Και ο 11ος θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Ο Πασχαλάκης θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια. Οι Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο και Ορτέγκα θα είναι η 4άδα της άμυνας. Ο Τσικίνιο με τον Εσε θα αναλάβουν τη φύλαξη της μεσαίας γραμμής. Ο Φορτούνης με τον Μασούρα και τον Ελ Κααμπί θα έχουν την ευθύνη να βρει γκολ η ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού.

LIVE - Τελευταία προπόνηση της ομάδας μας πριν το ματς με τη Φερεντσβάρος!

Τι απομένει; Ποιος από τους Ντάνιελ Ποντένσε και Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο θα πάρει την τελευταία θέση στο αρχικό σχήμα. Με τις πιθανότητες να είναι μοιρασμένες. Καθώς ο Μεντιλίμπαρ τους δοκίμασε και τους δύο. Ξεκίνησε την 11άδα με τον Ελληνα μέσο, αλλά χρησιμοποίησε πολύ και τον Πορτογάλο εξτρέμ. Στην πρώτη περίπτωση ο Φορτούνης αγωνίστηκε αριστερά, ο Μασούρας δεξιά και ο «Αλεξανδρό» ήταν ο 3ος στο 4-2-3-1, με σαφή οδηγία την αφόρητη πίεση και... επιθετικότητα.

Στο δεύτερο σενάριο, με τον Ποντένσε στην 11άδα, ο Φορτούνης έπαιξε στο «10» και σε πιο ελεύθερο ρόλο, με εντολή να είναι κοντά στην περιοχή. Με τον Μασούρα και τον Ποντένσε στα δύο άκρα της επίθεσης, να υποστηρίζουν τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Τι θα επιλέξει ο Μεντιλίμπαρ; Η λογική λέει ότι επειδή είναι το πρώτο του παιχνίδι με τους Ερυθρόλευκους, το σχήμα με τον Αλεξανδρόπουλο, έχει περισσότερες πιθανότητες. Αλλά αυτό δεν πρέπει να το θεωρούμε και δεδομένο.