Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε την συνέντευξη Τύπου για το ματς, που θα δώσει ο Ολυμπιακός, με την Φερεντσβάρος, λέγοντας καλησπέρα στα ελληνικά, για να τονίσει αναφορικά με το αποτέλεσμα που θα ήθελε: "Ποτέ κανείς δεν ξέρει το ιδανικό αποτέλεσμα γιατί ακολουθεί δεύτερο παιχνίδι. Φυσικά θα ήταν το ιδανικό να νικήσουμε. Να κάνουμε ένα έξυπνο παιχνίδι ώστε να μπορέσουμε να προκριθούμε στη συνέχεια".

Σε ερώτηση για τον Ολυμπιακό και τους στόχους του, απαντησε: "Καταρχήν ξέρω πώς ήρθα σε πολύ μεγάλο σύλλογο. Για να έχω έρθει σημαίνει πώς δεν είναι όλα καλά αλλιώς δεν θα είχαμε αλλαγές προπονητών. Έχω φιλοδοξία να πάρουμε τα πάντα. Έχουμε απεριόριστες δυνατότητες. Αυτό έχουμε πει με τη διοίκηση. Φυσικά και υπάρχουν οι αντίπαλοι βέβαια. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην είναι εκτός στόχων".

Για το στοιχείο ή τα στοιχεία που χρειάζεται ο Ολυμπιακός: "Αυτό που μας λείπει είναι λίγο περισσότερη επιθετικότητα. Έχουμε παίκτες με πολύ καλή τεχνική και με πολύ περισσότερη επιθετικότητα θα μπορούμε να νικάμε τα παιχνίδια".

Σχετικά με τις ομοιότητες με την Σεβίλλη όταν την ανέλαβε, που δεν ήταν στα καλύτερα της, σε σχέση με τον Ολυμπιακό, είπε: "Η ομοιότητα είναι η χρονική στιγμή που έχει έρθει. Απέμενε περίπου ο ίδιος χρόνος (με Σεβίλλη). Υπάρχει μεγάλη ποιότητα. Δεν θα κατονομάσω αλλά ξεκινώντας από τον Κάρμο (σε επίπεδο ποιότητας). Απομένει να αλλάξουμε κάποια πράγματα για να βγάλουμε τον πιο καλό εαυτό των παικτών".

Για το ματς με τον ΟΦΗ, που είναι και το πρώτο που είδε ζωντανά, είπε: "Είναι αλήθεια πώς μόνο αυτό έχω δει από κοντά. Όμως πριν έχω δει αρκετά περισσότερα παιχνίδια. Δεν θα κρίνω μόνο από εκεί. Ποιότητα έχουμε. Σίγουρα η ποιότητα των αντιπάλων θα είναι πιο καλή. Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ το κερδίσαμε σχετικά εύκολα. Στα επόμενα παιχνίδια θα χρειαστεί κάτι παραπάνω".

Σε κάθε ομάδα που πήγε, έκανε ντεμπούτο με νίκη, για να δηλώσει: "Δεν το είχαν σημειώωσει καν στο μυαλό μου. Δεν το σκέφτομαι καθόλου. Ευχόμαστε να συνεχιστεί το σερί".

Όσο για το αν έχει επικοινωνήσει με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, υπογράμμισε: "Ναι είναι αλήθεια πώς μίλησα με τον Ερνέστο. Γνωρίζω πώς τον έχουμε ψηλά εδώ στον Ολυμπιακό. Συμφωνώ πώς είναι άνθρωπος που αγαπάμε πολύ. Βρεθήκαμε σαν παίκτες μαζί. Συναντιόμαστε μαζί με φαγητό. Τα άλλα τα αφήνω να τα κρίνετε εσείς".

Σχετικά με τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει ο Ολυμπιακόπς για να νικήσει την Φερεντσβάρος τόνισε: "Είναι ένας προκριματικός γύρος που και οι 2 θέλουν νίκη και την πρόκριση. Νομίζω το ποιο θα το κλειδί του αγώνα δεν είναι απλό. Πρέπει να παίξεις και να κερδίζεις. Εάν ξέραμε τα δεδομένα θα ήταν πολύ απλό για όλους. Πρέπει να παίξεις για να κερδίσεις".

LIVE - H Συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τη Φερεντσβάρος!​