Ανατροπές, εκπλήξεις αλλά χωρίς... πολλά γκολ συνεχίστηκε η δράση του Europa Conference League για τα playoffs για τη φάση των "16". Ο Άγιαξ ισοφάρισε σε 2-2 την Μπόντο Γκλιμτ στις καθυστερήσεις ενώ η Ντινάμο Ζάγκρεμπ πήρε μικρό προβάδισμα επικρατώντας της Μπέτις με 1-0 στην Ισπανία. Η Μακάμπι Χάιφα επιβλήθηκε με 1-0 της Γάνδη ενώ χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε το Σερβέτ - Λουντογκόρετς. Όλα θα κριθούν στις ρεβάνς οι οποίες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Άγιαξ - Μπόντο Γκλιμτ 2-2: Γλίτωσε το... σοκ στο 90+7'

Ο Άγιαξ αν και βρέθηκε να χάνει με 0-2 από την Μπόντο Γκλιμτ η οποία "σόκαρε" την "Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα", με δυο γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα και τον Μπέρχαους να πετυχαίνει το γκολ-λύτρωσης της ισοφάρισης στο 90+7', κατάφερε να φέρει στα ίσα το ματς 2-2 και πλέον όλα θα κριθούν στην ρεβάνς, με τον "Αίαντα" να καλείται να υπερασπιστεί το όνομα του και την ιστορία του.

Ο Άγιαξ αν και μπήκε... ορεξάτος στον αγωνιστικό χώρο, είχε δοκάρι με τον Άκπομ στο 14', "είδε" τους την Μπόντο Γκλιμτ να βρίσκει πρώτη τον δρόμο προς τα δίχτυα και να "παγώνει" την "Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα" στην πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Γκρόνμπεργκ άνοιξε λογαριασμό στο ματς (0-1) με πλασέ μέσα από την περιοχή δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Όσο και αν πίεσαν οι γηπεδούχοι για ισοφάριση δεν κατάφεραν να φτάσουν κοντά στο γκολ ενώ απείλησαν στο 45ο λεπτό με σουτ του Άκπομ το οποίο κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5y44863yl5)
Οι Ολλανδοί προσπάθησαν να αφήσουν πίσω τους το... σοκ του πρώτου ημιχρόνου ωστόσο όχι απλά δεν κατάφεραν να φέρουν στα ίσα το ματς αλλά βρέθηκαν να χάνουν με 0-2 αφού στο 64ο λεπτό η Μπόντο Γκλιμτ διπλασίασε τα τέρματα της ξανά με τον Γκρόνμπεκο οποίος "τιμώρησε" για δεύτερη φορά στο ματς τον Άγιαξ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5z8ue0fu3t)
Οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά τα καρέ των φιλοξενούμενων ενώ είχα καλή ευκαιρία στο 83ο λεπτό με κεφαλιά του Μπρόμπει η οποία κατέληξε άουτ. Στο 90ο λεπτό τα δεδομένα άλλαξαν στο ματς αφού ο Μπιόρτουφ αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ενώ ο Άγιαξ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φαν ντε Μπόουμεν μείωσε σε 1-2. Η... αντεπίθεση δεν σταμάτησε εκεί για τον Άγιαξ αφού στο 90+7' ο Μπέρχαους έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με φοβερό προσπάθεια για το τελικό 2-2.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5zzgbq2u81)

Μπέτις - Ντινάμο Ζάγκρεμπ 0-1: Έδωσε τη νίκη ο Πέτκοβιτς από την... άσπρη βούλα

Με πρωταγωνιστή τον Πέτκοβιτς που ευστόχησε από τα 11 βήματα στο 75ο λεπτό, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ έφυγε με τη νίκη από την Ισπανία επικρατώντας με 1-0 της Μπέτις και πλέον οι Ισπανοί θα τα δώσουν... όλα στον επαναληπτικό με στόχο να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν την πρόκριση τη στιγμή που οι Κροάτες καλούνται να υπερασπιστούν το υπέρ τους προβάδισμα.

Οι δυο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους στο πρώτο μέρος ωστόσο καμία από τις δυο δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με το γκολ να έρχεται στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 75ο λεπτό από τον Πέτκοβιτς ο οποίος "νίκησε" τον Ρουίς Σίλβα από την άσπρη βούλα και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ σε κομβικό σημείο του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι αν και πίεσαν τα καρέ των φιλοξενούμενων δεν βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με αποτέλεσμα το 0-1 να παραμείνει μέχρι τέλους

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5zxwrczsnt)

Η Γάνδη τις ευκαιρίες, η Μακάμπι Χάιφα το γκολ - "Λευκή" ισοπαλία στο Σερβέτ - Λουντογκόρετς

Αν και η Γάνδη ήταν πιο απειλητική και δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες στο παιχνίδι φτάνοντας μάλιστα σε 14 τελικές στο δεύτερο μέρος. Παρ' όλα αυτά,  η Μακάμπι Χάιφα ήταν αυτή που κατάφερε να κάνει το ζητούμενο, να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και με μια αντεπίθεση στο 65ο λεπτό, ο Φραντζί Πιερό ευστόχησε για το 0-1 το οποίο παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Σερβέτ και Λουντογκόρετς αν και είχαν τις ευκαιρίες στους στο παιχνίδι δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα με αποτέλεσμα να αναδειχθούν ισόπαλες (0-0) και έτσι όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό στην Βουλγαρία όπου θα φανεί ποια από τις δυο ομάδες θα πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5zwgfh7opd)


Europa Conference League:

Άγιαξ-Μπόντο/Γκλιμντ 2-2
(90'+1' Φαν ντε Μπόουμεν, 90'+7' Μπέρκχαους - 16', 63' Γκρόνμπεκ)
Μακάμπι Χάιφα-Γάνδη 1-0
(65' Πιερό)
Μπέτις-Ντινάμο Ζάγκρεμπ 0-1
(76' Πέτκοβιτς)
Σερβέτ-Λουντογκόρετς 0-0

Οι ρεβάνς των παιχνιδιών:

Τετάρτη (21/02 - 19:45)

Γάνδη-Μακάμπι Χάιφα

Πέμπτη 22/02

Λουντογκόρετς-Σερβέτ (19:45)
Μπόντο/Γκλιμτ-Άγιαξ (19:45)
Ντινάμο Ζάγκρεμπ-Μπέτις (19:45)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Σεν Ζιλουάζ (22:00)
Λέγκια Βαρσοβίας-Μόλντε (22:00)
Σλόβαν Μπρατισλάβας-Στουρμ Γκρατς (22:00)
Φερεντσβάρος-Ολυμπιακός (22:00)